Dél-afrikai fehérek /búrok/ delegációja érkezik, hogy letelepedjenek nálunk

Dél-afrikai fehérek /búrok/ delegációja érkezik, hogy letelepedjenek nálunk

PROJECT NOVA EUROPA

„Örömmel jelentjük”, írja a dél-afrikai portál, hogy Louis Meintjies a TAU-SA dél-afrikai agrárszövetség elnöke és helyettese, Henk van de Graaf, február utolsó hetében Magyarországra utazik a búr gazdálkodók magyarországi letelepedése ügyében. Tervükhöz az egész világról kaptak pénzügyi támogatást. Január 21-én „Segítsd a búrokat: küldj delegációt Magyarországra!” névvel indult akciójukhoz /melyről itt január 22-én volt olvasható/ azóta nem csak dél-afrikai gazdák, de más európai származású dél-afrikai állampolgárok is csatlakoztak. Az indok: „Kelet-Európát azonosítottuk azon térségként, amely a legnagyobb potenciált nyújtja, hogy egy olyan európai bástya legyen, amelyben az európai nép és civilizációja fennmaradhat”. /Az MTI az eredeti hírről sem számolt be. A világért sem zsigeri, hanem természetesen szakmai alapon./

 

TASS

Milos Zeman cseh elnök az orosz hírügynökségnek adott exkluzív interjújában kijelentette, európai hadseregre van szükség a schengeni övezet külső határainak védelmére. Elmondta, a legoptimistább előrejelzések szerint az idén az Európába áramló migránsok száma a tavalyi kétszerese lesz, de az lehet akár háromszor, négyszer, vagy akár ötször annyi, mint tavaly.

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Angela Merkel nem hajlandó belátni, hogy csak vesztett pozíciói vannak a migránsválságban. Most „a készségesek koalíciójának” mini csúcsán akarja igazát bizonygatni az e heti EU-csúcs előtt. De Merkel ebben a csoportban is régóta elszigetelt. A portál ezután e csúcson résztvevő államok migránspolitikáját mutatja be abból a tekintetből, hogy azok mennyire ellentétesek a német kancellár válságkezelésével.

*             *             *

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Angela Merkelben Helmut Kohloz hasonló történelmi alakot lát. Kijelentette, a történelem megmutatja, hogy Merkel kezelte helyesen a menekültpolitikát.

*             *             *

Merkel kudarcot vallott menekült koncepciójával és most kénytelen a tényt beismerni: a migránsokat nem fogják az EU-ban elosztani. Viszont a kancellár tekintélye az EU-ban oda van.

 

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Faymann osztrák kancellár kijelentette, Merkel kancellár „tekintettel a valóságra” az osztrák korlátozó politikát fogja követni menekültpolitikájában, írja a vezető német lap.

*             *             *

A német Günther Öttinger, az EU energiaügyi miniszterét a szociális médiában igen sokan hevesen bírálták, amiért Frauke Petry, az AfD német párt vezetőjéről – aki kijelentette, a német törvényeknek is megfelel, ha az illegális bevándorlók rohamát fegyverrel akadályozzák meg – azt mondta, ha felesége lenne, az első éjszakán végezne saját magával. Most a radikális párt társelnöke vágott vissza azzal, hogy visszataszító, amiért Öttinger őt női mivoltára redukálta.

 

THE NEW YORK TIMES

Hírdetés

A vezető amerikai lap számos interjú készítését követően megerősítette annak a hírnek a ténybeli alapját, hogy az Egyesült Államok kíbertámadást hajtott volna végre Irán ellen, ha annak atomprogramjával kapcsolatos vitája katonai konfliktushoz vezetett volna. Az USA vezetői attól tartottak, hogyha Izrael e miatt megtámadja Iránt, akkor Amerika „belesodródott” volna az Irán elleni támadásba és akkor Nitro Zeus fedőnevű programjuknak megfelelően lebénították volna az iráni légvédelmet, az ottani kommunikációs rendszereket, valamint az iráni energiahálózat kulcsfontosságú részeit. A Nitro Zeus létezését a berlini filmfesztiválon ma bemutatásra kerülő dokumentfilm, a „Zéro napok” forgatásakor fedezte Alex Gibney filmrendező, amikor számos interjút készített filmjéhez. Gibney korábban „Taxi a sötét oldalra” című filmjéért Oscar-díjat kapott. Az az amerikai vallatók által alkalmazott kínzásokat mutatta be.

*             *             *

David Rumsey, a több mint 10 000 amerikai fordítót és tolmácsot tömörítő Amerikai Fordítók Szövetségének elnöke a lapban tegnap megjelent olvasói levelében teljes támogatásáról biztosítja a New York Times szerkesztőségi állásfoglalását, mely elítélte az amerikai kormányt, amiért az visszamenő hatállyal egy évről két évre emelte azon szolgálati időt, amennyi időn át afganisztáni és iraki tolmácsoknak kellett Afganisztánban dolgozniuk az amerikai kormánynak, hogy amerikai vízumot kaphassanak. A tolmácsok az életüket kockáztatva dolgoztak. Rumsey felszólítja John Kerry amerikai külügyminisztert a visszamenő hatályú módosítás eltörlésére.

 

THE JERUSALEM POST

A Gibney filmmel kapcsolatban (lásd feljebb a NYT-nál) az izraeli lap némileg más megvilágításba helyezi az ügyet azzal az exkluzív információjával, mely szerint – nyilatkozta Michael Hayden, az CIA és a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője a lapnak – az Irán elleni izraeli támadás kifejezett célja az lett volna, hogy az USA-t bevonja a háborúba. A film azt is bemutatja, hogy az Irán elleni kibertámadás közös izraeli-amerikai projekt volt és azzal több száz millió dollár ment veszendőbe, Izrael szeleburdi magatartása miatt.

 

THE WASHINGTON POST

Izraeli hatóságok az amerikai lap két újságíróját vették őrizetbe röviden kedden. Egyikük a WP jeruzsálemi irodavezetője, a másik tudósítója. A két újságíró éppen palesztin fiatalokat interjúvolt Jeruzsálam Damaszkusz kapujánál, amikor őrizetbe vették őket. Egy fél órán át tartották őket fogva a rendőrségen kihallgatás nélkül. A hatóságok bocsánatot kértek az incidensért és azt azzal magyarázták, hogy hamis információt kaptak az ügyben.

*             *             *

A német törvények kibúvót tartalmaznak az erőszakos nemi közösülés elkövetőinek azzal, hogy az ilyen aktus csupán akkor számít bűncselekménynek, ha az áldozat nem csak szóban/kiabálással, de fizikailag védekezik.

 

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG

Afganisztánban ismét olyan borzalmas a biztonsági helyzet, mint 2005-ben. Az emberek már nem mernek kávéházakban találkozót megbeszélni vagy kutyát sétáltatni. A biztonsági erők képtelenek a tálibok előretörését feltartóztatni. Közben erősödik az Iszlám Állam. A nemzetközi csapatok közvetlenül avatkoznak a harcokba, olvasható a vezető svájci lapban.

 

PRESS TV

Svájc fogja ellátni Irán diplomáciai képviseletét Szaúd-Arábiában, és Szaúd-Arábiáét Iránban, jelenti az iráni globális hírtévé.

 

THE WALL STREET JOURNAL

Az égadta világon semmilyen hatással nem lesz az olajárra annak, hogy Szaúd-Arábia, Oroszország, Katar és Venezuela megállapodott, hogy az olajtermelésüket a január szinten tartják, írja az amerikai pénzügyi-politikai világlap.

 

IL GIORNALE

Az olasz hatóságok pénzmosás miatt vizsgálatot indítottak Erdogan török miniszterelnök fia, a Bolognában egyetemi tanulmányait folytató Bilal Erdogan ellen, értesült az olasz lap.

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »