Deir Ezzor a hős város nem adja meg magát

Deir Ezzor a hős város nem adja meg magát

A Szíriai Légierő légi csapásaiban hetven ISIS terrorista halt meg és száznál több megsebesült Deir Ezzor tartomány keleti területein. – közölte a Farsnews.

A szíriai Al-Watan újság helyi forrásokat idézve közölte, hogy az ország vadászbombázói folytatták fokozott támadásaikat az ISIS terrorszervezet állásai ellen Deir Ezzor keleti részén.

A források szerint a szíriai katonai repülőgépek három alkalommal csaptak le Al-Kourija falura Deir Ezzor tartomány keleti részén.

Média források azt jelentették, hogy a bombázásokban hetvennél több vahabita terrorista halt meg és száznál több megsebesült a térségben.

Ezenkívül vasárnap szíriai vadászbombázók keményen lesújtottak az ISIS takfiri terroristák állásaira és kontingenseikre Deir Ezzor tartomány különböző részein.

Az ISIS terrorszervezet katonai bázisai és állásai semmisültek meg a szíriai légi támadásokban. Al-Murijjah faluban, valamint az Al-Tabia és Shamia körzetekben.

Hírdetés

A Szíriai Légierő ezenkívül megsemmisítette az ISIS terrorszervezet központjait és haditechnikai eszközeit az Al-Thardeh-.hegység körzetében.

Pénteken a Szíriai Arab Hadsereg csapatai lerombolták az ISIS terroristák harcállásait az Al-Thardeh-hegy körül, a Deir Ezzor Katonai Repülőtér közelében és visszavonulásra kényszerítették a megszálló vahhabita terroristákat a startégiai jelentőséggel bíró hegyvidéki körzetből.

A Szíriai Arab Hadsereg katonái és a nemzetvédelmiek az ISIS terroristák harcállásainak lerombolásával az Al-Thardeh-hegy közelében teljesen ellenőrzésük alá vonták a térséget.

A Szíriai Arab Hadsereg 137. Gépesített Dandára (Liwa#137) hajtotta végre a takfiri terroristák elleni hadműveleteket, amelynek során megtisztította az Al-Thardeh-hegyet és visszaverte a terroristákat az általuk uralt megmaradt “zárványokból” a harctéren.

Az Al-Thardeh-hegy hadászati jelentőséggel bír, mert hozzáférést biztosít a Deir Ezzor Katonai Repülőtérhez és feléje magasodik.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »