Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről

Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről

Megtartották a már más nevet viselő, korábbi Sztojka Iván előkészítő ülését, valamint megkezdődtek a tárgyalások mind a négy vádlott ügyében – tudósít a Feol.

Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésének vádjával álltak bíróság elé. A II–IV. rendű vádlottak előkészítő ülése január elején lezajlott, ekkor az I. rendű vádlott Sztojkának vád­irat-módosítás miatt még ezt nem tudták megtartani. A megyei lap szerint a már meghallgatott érintettek nem ismerték be bűnösségüket.

Az ügyészség által ismertetett vádirat szerint Sztojka közel húsz éve ismeri a sértettet, akivel szabadulása után vette fel ismét a kapcsolatot. Később hamis biztonságérzetet keltve és közös jövőt ígérve prostitúcióra kényszerítette, majd napi szinten kérte számon a bevételt. A vád szerint jelrendszerben kommunikáltak, melyben a „Hány kilométert futottál ma?” és a „Mennyi a lekvár?” kérdések gyakran előfordultak. A kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem mellett a vádiratban a pénzmosásra való felbujtás is szerepelt. Az ügyészség beismerő vallomás esetére is csak nyolc év szabadságvesztést, és a legfélelmetesebb büntetést, "közügyektől való eltiltást" indítványozott.

Sztojka nem értett egyet a vádakkal, aminek okát hosszú beszédében ki is fejtette. Részletezte a sértettel való kapcsolatát, tagadta, hogy csak a bevétel miatt hívta.

Elmondása szerint mindent megbeszéltek, és nem kényszerítette prostitúcióra, sőt le akarta beszélni róla, kérte, keressen rendes munkát, mert közös életet akart vele kezdeni.

Idézte azon telefonbeszélgetések tartalmát, melyekről a rendőrségnek hanganyaga van a korábbi lehallgatások révén. Az előkészítő ülés végén kérte a tárgyalást vezető Szurok Szabina bírónőt, hallgassák végig a beszélgetések hanganyagait, és ha az alapján bűnösnek találják, a legnagyobb büntetést szabják ki számára. Sztojka érdemi védekezést terjesztett a bíróság elé, és további tanúk idézését kérte. Azzal az indokkal, hogy kellően fel tudjon készülni a további tárgyalásokra, illetve találkozhasson családjával,

kér­te, helyezzék szabadlábra.

Hírdetés

A pénzmosás bűntettével vádolt II–IV. rendű vádlottak a tárgyaláson nem tettek vallomást. Gyanúsítottként tett vallomásaikban mindhárman azt mondták, úgy tudták, Sztojka építkezéseken dolgozik, abból származik a pénz, amit kérésére rendszeresen automatákból vettek fel. Közülük ketten bankkártyával rendelkeztek, melyet átadtak az I. rendű vádlottnak, mivel saját jövedelmük nem érkezett a számlára. A sértett nő nem tartott igényt kártérítésre és sérelemdíjra sem. A Feol szerint az eljárást jövő héten folytatják tanúk és a sértett meghallgatásával.

Előzmények:

Nyolc évet kér Sztojkára az ügyész – ha elítélik, akkor a Cozma-gyilkosságból maradt hátralékot is leülheti

Nagyon meglepődött szegény Sztojka Iván: már megint meggyanúsították valami képtelenséggel

Sztojka Iván, a jó magaviselete miatt tavaly szabadult Cozma-gyilkos ismét őrizetben: kerítés és kitartottság a vád

A nevét megváltoztatta Sztojka, de a vérét már nem tudta

Újjáéled a cigányterror Siófok környékén: Sztojka századmagával jár "piknikezni"

A rend jegyében: buli és új BMW Enyingen – négy évvel előbb szabadon engedték Cozma egyik gyilkosát

Orbánéknak köszönheti Sztojka a szabadságát

A Cozma család ügyvédje szívesen megadja "bulikirály" Sztojkának a család számlaszámát

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »