Degenerált populizmus Kanadában, tényleg vége a liberalizmusnak

Egy kanadai nő (büszkén) összeszedett néhány szokatlan dolgot a helyi kormánnyal kapcsolatban:

a miniszterelnök egy sci-fi mániás geekaz egészségügyi miniszter egy igazi orvosa családokért, gyerekekért és társadalmi fejlesztésért felelős miniszter egy szegénységet kutató közgazdásza tudományokért felelős miniszter egy Nobel-díjas kutatónőa nőügyekért felelős miniszter egy nőa veteránügyi miniszter kerekesszékben ül, mert katonaként súlyosan megsebesült egy lövöldözésbena munkaügyi miniszter egy geológusa demokratikus intézményekért felelős miniszter egy muszlim menekülta sportért és a fogyatékos emberekét felelős miniszter egy paralimpia bajnoka védelmi miniszter egy háborús hős és rendőra közlekedési miniszter egy asztronautakét miniszter kanadai bennszülött (azaz inuit vagy kwakwaka’wakw)három miniszter nem Kanadában született, hanem bevándorló vagy menekülta kormányban van két szikh miniszterlegalább egy miniszter muszlimlegalább két miniszter ateistaaz egyik minisztert éppen rákkal kezelikaz egyik miniszter vakvan egy nyíltan meleg minisztervan egy nyíltan vörös hajú miniszter is

Hírdetés

Ennyit erről. A kormányzás helyét átvette Hajdú Péter-mintájú identitásszakszervezeti populizmus. Kit érdekel, lesz-e kormányzás, amikor 1) minden létező és eddig nem létezett kisebbség tárcához juthat, és 2) a politika végre felváltható a technokráciával? Remélem, a minisztériumi büfék is ingyenesek, és mindenki nagyon high up lesz, amikor mind a harmincan találkoznak: a szikhek a muszlimok kebelére borulnak, és együtt tolják be a kerekesszékest a kormányülésre, ahol a meleg még nyíltabbá válik, az ateisták felolvasnak Dawkins-ból, a rákos beszámol a legújabb leleteiről, majd mindenki meghallgatja a geek előterjesztését a bálnák védelmében.

Az meg éppen nem érdekel senkit, hogy Észak-Amerika mindkét liberális demokráciájában egymás között adják/veszik a a (miniszter)elnöki pozíciókat a politikusdinasztiák. Mi is volt a liberalizmus lényege, emlékszik még valaki? 


Forrás:hafr.blog.hu
Tovább a cikkre »