Defibrillátor kellett a Népszavához: turulmadaras, nagy-magyarországos füzetet kaptak a kisdiákok

Defibrillátor kellett a Népszavához: turulmadaras, nagy-magyarországos füzetet kaptak a kisdiákok

"Ingyenes, nemzeti jelképeket ábrázoló gyermekrajzokkal díszített füzeteket osztogat Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a kerületi általános iskolásoknak – hívta fel figyelmünket egyik olvasónk, miután unokája egy turulmadaras, nagymagyarországos füzettel tért haza. Egy másik füzet borítóján Mátyás király címere, valamint a Szent Korona, az országalma és a királyi jogar látható" – kapkod levegőért a "hírt" közlő, szélsőbalos Fidesz-kitartott faliújság, a Népszava.

A füzetekre nyomtatott rajzokat egy rajzpályázat alkotásai közül válogatta ki az önkormányzat, amit az idei Mátyás király-emlékév apropóján hirdettek meg. „Az emlékévet indokolja Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója és legfőképpen az, hogy Mátyás király erőskezű, jelentős uralkodóként vonult be a magyar történelembe, aki uralkodása alatt megerősítette a Magyar Királyságot, és felismerte, hogy csak úgy lehet megállítani az Oszmán Birodalom terjeszkedését, ha az állama szilárd” – olvasható a kerületi vezetés tájékoztatójában.

Hírdetés

A verseny kiírói egyebek mellett Mátyás király reneszánsz udvarának varázslatos világát szerették volna viszontlátni a gyerekek rajzaiban. „Mátyás király ugyanakkor a nemzet védelmét elsődleges feladatának tekintette. Csaták sorozatán keresztül védte meg zászlói alatt címeres pajzsaival Magyarországot. Ezeknek a hősi eseményeknek állít emléket a pályázat. A verseny kiírói e csatáknak, a Fekete Sereg küzdelmeinek ábrázolását várják különböző képzőművészeti technikákkal” – írták.

A tíz darab füzetet tartalmazó csomagokat a kerület 23 általános iskolájának alsó- és felső tagozatos diákjai kapják, összesen mintegy 8700-an. Galgóczy Zoltán alpolgármester a Rádió Orienten úgy nyilatkozott: az akció mintegy nyolcmillió forintjába került az önkormányzatnak. A rajzpályázat mellett egyébként zászló- és pajzskészítő versenyre is jelentkezhettek a diákok, mert „Mátyás zászlói alatt pajzsokkal védték a hazát a Fekete Sereg katonái”.

A kormánynak egyre erőteljesebb nemzeti, hazafias nevelést adna a diákoknak, így a készülő új Nemzeti alaptanterv kidolgozásánál is ez az egyik legfontosabb szempont. Az óvodai alapprogramot pedig úgy módosították, hogy az óvónőknek nagyobb hangsúlyt kelljen fektetni a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek erősítésére – remeg a zsidó lapocska néhány apró és elkésett látszatintézkedést felemlegetve.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »