Debreceni virágkocsik és kenyérszentelés a váradi Magyar Kulturális Napokon

Debreceni virágkocsik és kenyérszentelés a váradi Magyar Kulturális Napokon

Gazdag programkínálattal vár minden érdeklődőt az idei Magyar Kulturális Napok Nagyváradon. Láthatók lesznek a debreceni virágkocsik, lesz kenyérszentelés és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is fellép a program keretében.

Ebben az évben is megrendezi a Magyar Kulturális Napokat a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. Az eseményt szervező Visit Oradea Egyesület sajtóközleményében azt írja, hogy ez a rendezvény ideális lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy megismerkedjenek a magyar hagyományokkal és szokásokkal, ezáltal erősítve a kulturális kapcsolatokat, elősegítve a kölcsönös megértést és tiszteletet. A Magyar Kulturális Napok számos érdekes programot foglal magában: táncbemutatókat nagyváradi, berettyóújfalui, debreceni és budapesti fellépők előadásában, kézműves és termékvásárt, színházi előadást, de lesz kenyérszentelés is, és persze idén is átjönnek Debrecenből a virágkocsik. Idén is négy kompozíciót állítanak ki Nagyváradon, majd Bihar megye más településein. Ezek egyike a magyar Szent Koronát ábrázoló lesz, ugyanakkor áthozzák Nagyváradra és Bihar megyébe a Magyar Posta Zrt., a Debreceni Szakképzési Centrum, valamint Nagyvárad és Debrecen városok közös virágkocsiját is, mely utóbbi lótuszvirágot ábrázol majd. A kocsik augusztus 21-én reggel érkeznek meg Nagyváradra és este hét óráig lesznek láthatók a Szent László téren, ahol több kulturális program várja az érdeklődőket.

A Magyar Kulturális Napok programja a következő: az augusztus 17–21. időszakban naponta 10–22 óra között termékvásár lesz a Szent László téren. Augusztus 20-án 19 órától a Bémer (Ferdinand) téren a berettyóújfalui Bajnóca néptáncegyüttes lép fel, majd fél nyolctól a Szent István napi hagyományos kenyérszentelésre kerül sor. Augusztus 21-én délelőtt tíztől este hét óráig állnak majd a főtéren a virágkocsik. Délután fél öttől zenei és táncműsor lesz a főtéren felállított színpadon. Fél öttől a nagyváradi Mystique mazsorettcsoport lép fel, öt órától a debreceni mazsorettek műsora következik, fél hattól a Főnix Néptáncegyüttes szerepel, hat órától a Dance Universe Sporttáncklub produkcióját élvezhetjük, fél héttől pedig a hajdúszoboszlói Zichy Géza Zeneiskola fúvósegyüttese muzsikál. Este hét órától a színházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadását lehet megtekinteni. Az ingyenes jegyek a színház jegypénztárából vehetők át augusztus 16-tól kezdődően.

Hírdetés

Forrás: erdon.ro

Borítókép: Visit Oradea Egyesület

The post Debreceni virágkocsik és kenyérszentelés a váradi Magyar Kulturális Napokon appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »