Debrecenben mégsem verték meg és nem rabolták ki az ultraortodox amerikai zsidót

Debrecenben mégsem verték meg és nem rabolták ki az ultraortodox amerikai zsidót

Izraelben a múlt héten több ortodox zsidó hírportál is közölte, hogy Debrecenben alaposan megverték és kirabolták a New York-i központú szatmári haszíd zsidó vallási irányzat Magyarországra ellátogató több száz fős csoportjának egyik tagját. A hírek arról is szóltak, hogy a kegyetlenül megvert 20 éves ortodox zsidótól a debreceni Nagyállomás közelében elrabolták a zsebtelefonját, pénzfelvevő bankkártyáját és a nála levő készpénzét. Az eltűnt talmudiskolás keresésében több hazai zsidó szervezet is részt vett, s amikor rátaláltak, kiderült, hogy nem verték meg, nem rabolták ki, ám arra már nem vették maguknak a fáradságot, hogy helyreigazítsák a hazudozó izraeli sajtót. Portálunk végül a debreceni rendőröktől tudta meg a teljes igazságot.


A „kirabolt” szatmári haszíd

Amint arról a magyar sajtóban egyedüli médiaként már korábban hírt adtunk: Debrecenben a múlt héten eltűnt, majd az egyik ottani kórházban rátaláltak a városban több száz hívével együtt tartózkodó Zalmán Leib Teitelbaum szatmári csodarabbi egyik követőjére, a 20 esztendős Joél Joszéf ‘Ázriél Teitelbaumra. Izraelben a héber nyelvű, igen olvasott ultraortodox szellemiségű hírportálok vezető hírként hozták a rettenetes antiszemita cselekményt. A Kikár Há-Sábát (Szombat tér) című portál a történetnek a következő főcímet adta: "Az eltűnt talmudiskolást erőszakosan kirabolták." A hatás kedvéért illusztrációként kitették a Készenléti Rendőrség két tagját háttérben az Országházzal és a "kirabolt" jesívebóher kockafényképével.

"A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. július 16-án 7 óra körüli időben érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Petőfi téren található helyi tömegközlekedési vállalat forgalomirányító irodája mellett egy zavartan viselkedő férfi tartózkodik. A rendőrök a helyszínen egy 20 éves amerikai állampolgárral szemben intézkedtek, aki ennek során zavartan viselkedett, így hozzá biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak. A mentőszolgálat munkatársai a férfit kórházba vitték további ellátása céljából.

Hírdetés

A rendőrök az intézkedés alkalmával a férfin testi sérülést nem észleltek, őt ért bántalmazásról a rendőröknek nem tett utalást. A későbbi orvosi vizsgálat során sem találtak a férfin testi sérülést.

A rendőrség jelenlegi adatai szerint a férfi sérelmére a megkeresésében említett esethez kapcsolódóan nem követtek el bűncselekmény" – szól a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése.

Magyarán, az ortodox zsidó fiatalt nem azért kellett kórházba szállítani, mert megverték, hanem azért, mert "zavartan viselkedett". Az ortodox héber sajtó állításával szemben nem rabolták ki, tehát nem vették el a zsebtelefonját, pénzét és a pénzfelvevőkártyáját. Azt meg talán soha nem tudjuk meg – mert valószínűleg a rendőrség tapintatosan nem közli -, hogy a "kirabolt és megvert" zsidó hol töltötte a rendőri intézkedést megelőző éjszakát Debrecenben.


A hazugságot terjesztő Záká szervezet címere

A magyarság bemocskolására alkalmas hazugságot az izraeli hírportálok forráshivatkozásai szerint az izraeli központú, a világ több pontján tevékenykedő, a zsidó eltűntek fölkutatására, ki- és megmentésére szakosodott ortodox szervezet, a Záká terjesztette. A sajtóhírekből tudjuk: a Debrecenben eltűnt zsidó keresésében a Záká mellett az FBI, Smuél Raszkin rabbi vezetésével a magyarországi Chabad zsidó vallási irányzat, a debreceni rendőrök és a Debreceni Zsidó Hitközség is részt vett. A szatmári haszíd irányzat követőjének eltűnéséről, "kirablásáról" és "kegyetlen megveréséről" szóló mesét a fentebb említett Záká nevű izraeli mentőszolgálat közölte a héber sajtóval, amiképpen a zsidó fiatal fényképét is ők juttatták el az izraeli szerkesztőségekbe (A fénykép hátterében világosan kiolvasható a "Záká" neve.) A Záká közöltea sajtóval azt is, hogy "a Magyar Rendőrség megindította a nyomozást, s már azonosította és meghallgatta a zsidó fiatallal kapcsolatba került taxist is." A rendőrségi közlésből kiderül, hogy ez sem igaz.

Mindenesetre a Záká nevű izraeli központú mentőszervezet, a hazugság forrása és a "kirabolt" ifjú keresésében részt vett magyarországi zsidó szervezetek eddig nem tartották helyén valónak, hogy kérjék a helyesbítését az Izraelben több, igen olvasott sajtóorgánumban is napvilágot látott hírnek. Magyarán, nem igaz, hogy Debrecenben bántódása esett az ortodox zsidó fiatalnak.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »