Debrecenben megnyílt a Laudate Kegytárgy és Könyvesbolt

Debrecenben megnyílt a Laudate Kegytárgy és Könyvesbolt

December 1-jén Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áldotta meg az Egyházmegyei Kateketikai Központ épületében (Debrecen, Varga utca 3.) kialakított és újonnan megnyitott Laudate Kegytárgy és Könyvesboltot, amely aznap már vásárlókat is fogadott.

A főpásztor örömét fejezte ki azért, hogy Debrecenben ismét van kegytárgy- és könyvesbolt, amely a benne található kínálattal Isten kegyelmét is közvetíti. Mint mondta, sokszor elmélkedünk arról, hogy Jézus megkezdte a világ újrafelszentelését, és ebben munkatársul választott bennünket. Ez pedig azzal jár, hogy megpróbáljuk mi is megszentelni, Istennek tetszővé tenni a környezetünket, és ugyanígy az életünket is.

Egy-egy kegytárgy, könyv segít bennünket abban, hogy közelebb kerüljünk Istenhez, hogy gondoljunk rá. Valaki egyszer úgy fogalmazott, hogy ő nem akarta megbántani Istent, hiszen eszébe sem jutott. Tulajdonképpen éppen az a legnagyobb baj, ha eszünkbe sem jut Isten. Az itt kapható kegytárgyak, könyvek segíthetnek abban, hogy Istenre gondoljunk – fogalmazott Palánki Ferenc.

A kegytárgybolt nemcsak egy újabb kereskedelmi egység a városban, hanem missziós szerepet betöltő tér is, hiszen a benne kapható szakrális tárgyaknak, dísztárgyaknak, könyveknek, kiadványoknak életünkre gyakorolt hatása is van – fogalmazott Sárosi Tamás, a bolt vezetője a megnyitó ünnepségen. A boltvezető több kegytárgyboltot is üzemeltet az országban, köztük a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház főplébániájának épületében is, ahol gazdag, exkluzív kínálattal szolgálják ki a vásárlói igényeket.

Debrecenben a 36 négyzetméteren kialakított boltban is ugyanezen termékek széleskörű választékával várják az érdeklődőket. Vásárolhatunk többek között elegáns olaszországi, holland, lengyel tárgyakat, ezüsttárgyakat karácsonyra, de egyéb családi ünnepekre is, például keresztelőre, elsőáldozásra, esküvőre. A kínálat között vannak magyar keramikusok szakrális üzeneteket hordozó termékei is.

Hírdetés

Beszerezhető továbbá a magyar katolikus hitélet összes liturgikus eszköze, a hitoktatáshoz felhasználható kiegészítő eszközök, szakirodalom, a magyarországi és határon túli katolikus kiadók magyar nyelvű könyvei, valamint találunk a polcokon köteteket a református kiadóktól is.

Debrecenben a hétvégi nyitvatartás is segít az ajándékok beszerzésében, különösen most, az adventi időszakban. Hétköznapokon 9–17 óráig, szombaton 9–17 óráig, vasárnap pedig 9–13 óra között várják a vásárlókat.

A Debreceni Laudate Kegytárgy és Könyvesbolt a Facebookon is elérhető.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »