Davis kilőtte a felső sarkot, a DAC legyőzte az éllovast!

Davis kilőtte a felső sarkot, a DAC legyőzte az éllovast!

A DAC 1:0-ra győzött az éllovas zsolnaiak ellen a labdarúgó Fortuna Liga 10. fordulójában – a találkozó egyetlen gólját Eric Davis szerezte egy parádésan eltalált ballábas lövéssel. A zsolnaiak először kaptak ki a bajnokságban.

A sárga-kékek kezdőcsapatába visszatért Connor Ronan, az előző bajnokikhoz képest Blackman maradt ki

A kezdőrúgást Ilyés Ferenc, a magyar kézilabda-válogatott egykori ikonikus játékosa végezte el.

A DAC már az 5. percben helyzetbe került, Oravec elé került a labda, de Holec védett. A 9. percben Boženík kapott lesgyanús helyzetben indítást, Beszkorovajnij lemaradt egy ütemmel, de a fiatal zsolnai csatár a kapu mellé lőtt, a másik oldalon Ronan tette próbára egy távoli lövéssel Holecot.

A DAC aktivitása a 22. percben érett góllá: Davis szerzett labdát jó 22-23 méterre a kaputól, megtolta, és ballal irgalmatlan lövést küldött kapura, ami be is akadt a felső sarokba – 1:0!

A 34. percben Vida Kristopher növelhette volna a DAC előnyét, teljesen egyedül kapta a labdát, a kapus mellett elgurította, de a védők még a gólvonal előtt mentettek. Kicsivel később Vida egy újabb Davis-labdaszerzés után technikás lövéssel próbálkozott, de nem találta el a kaput.

A sárga-kékek az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszottak, a zsolnaiak csak elvétve jutottak át a felezővonalon egy-egy pontrúgás vagy kontra erejéig.

A második félidő egy zsolnai lövéssel indult: Demiri küldte laposan kapura a labdát, Jedlička kétszerre elcsípte a megpattanó labdát. Nem sokkal később egy szépen kijátszott gyors akció végén Boženík lőhetett veszélyes helyzetből, miután Balaj jól letette neki a labdát, de a kapu fölé lőtt.

Hírdetés

Az 55. percben Koštrna beadása után Ramirez fejelt, de Holecnek ez nem okozott gondot. Kilenc perccel később Ronan távoli lövése elsuhant Holec kapuja mellett. A 69. percben Oravec lövését csak kiütötte a zsolnai kapus, de Vida Máté az ismétlésnél nem találta el ideálisan a labdát.

A DAC a 72. percben cserélt először, Fábry helyett Blackman állt be. Négy perccel később Vida Kristopher másodszor is ziccerbe került a meccsen: Blackman levágódó lövése után került hozzá a labda, de a próbálkozás valahogy elakadt Holecben.

A 83. percben Vida Kristopher végre betalált, csakhogy a partjelző már korábban emelte a zászlaját. Hyballa majdnem megette a negyedik játékvezetőt, de az ítéletet ezzel sem tudta megváltoztatni.

A szurkolók már öt perccel a lefújás előtt azt énekelték: „Az éjjel soha nem érhet véget”.

A 89. percben Davis lágyan beívelt szabadrúgása Kružliak elé került, de túl gyenge volt a lövés, Holec megkaparintotta a labdát.

Az utolsó percben Ramirez helyett beállt Sharani, a ghánai csatár először szerepelt tétmeccsen a DAC színeiben.

A ráadásban a zsolnai kapus is előrement fejelni egy szöglethez, de végül nem ő, hanem Králik fejére jött a labda, onnan pedig a felső lécen csattant.

A zsolnaiak így nem törték meg negatív szériájukat a DAC-cal szemben, a sárga-kékek sorozatban tizedszer maradtak veretlenek a zsolnaiak ellen, és az idei bajnokságban ők tudták először legyőzni az éllovast.

A MOL Arénában joggal zengett: „Szép volt fiúk!”


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »