David Cornstein, Trump Budapestre javasolt amerikai nagykövetének két, beígért célkitűzése

David Cornstein, Trump Budapestre javasolt amerikai nagykövetének két, beígért célkitűzése

/EchoTV sajtószemle/

2017 első negyedévében Szlovákiában egyetlen egy menedékkérő kapott menedéket, jelenti az angol nyelvű The Slovak Spectator napilap. A pozsonyi belügyminisztérium jelentése szerint ez idő alatt csak ötvenen kértek menedéket az országban, ami 15 %-kal kevesebb, mint tavaly az év első három hónapjában.

A független osztrák Unzensuriert hírportál arról számol be, hogy a svéd fősodratú sajtóban szakadoznak a tabutilalmak. Egyre inkább bukkannak elő azon információk, amelyek tényszerűen tárgyalják a bűncselekményt elkövetők migránshátterét. Legutóbb az Aftonbladet nevű napilap közölte annak az újságírói vizsgálatnak az eredményét, amely szerint 2012 és 2017 között a Svédországban elkövetett csoportos nemi erőszak esetében a 112 tettesből 99-nek volt migrációs háttere.

A brit Guardian napilap arról ír, hogy Irán és Izrael, a két ősellenség közelebb került a nyílt háború kitöréséhez. Irán most először lőtt rakétákat az izraeli megszállás alatt álló szíriai Golán-magaslatokra, ami után Izrael ismét rakétákkal lőtte Szíriát.

A Szíria és Izrael között kirobbant tüzérségi támadásról ír igen terjedelmes beszámolót az ausztrál News nevű hírportál a francia AFP hírügynökség jelentése alapján. Idézi Aszad szír elnököt, aki kijelentette, a hazája ellen Izrael, Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok által indított támadások a helyzet súlyos eszkalációjához vezethetnek. Izrael csütörtök hajnalban szíriai katonai bázisokat és iráni ellenőrzés alatt álló fegyvertárolókat vett rakétatűz alá.

Hírdetés

Az iráni PressTV angol nyelvű szolgálata arról számol be, hogy a szíriai légvédelem több, izraeli gépekről kilőtt rakétát fogott el és tett ártalmatlanná.

Az amerikai szenátus külügyi bizottságának sajtóportálja nyilvánossá tette David Cornstein nyilatkozatát. Cornsteint Trump elnök jelöltje az Egyesült Államok budapesti nagyköveti posztjára. A szenátusi meghallgatásra tegnap került sor. Cornstein bemutatkozó nyilatkozatában azt írta, Magyarországon két legfontosabb célja közül az első az lesz, hogy a magyar kormányt bátorítsa az amerikai érdekek követésére, a második pedig, hogy „büszke amerikai zsidóként” megállítsa a Magyarországon és a térségben növekvő antiszemitizmust.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »