David Bowie szemeinek titka: a sztár egy rendkívül ritka betegségben szenvedett

David Bowie szemeinek titka: a sztár egy rendkívül ritka betegségben szenvedett

Zseniális dalai mellett, a napokban elhunyt David Bowie neve hallatán azonnal eszünkbe jut védjegyévé vált extravagáns külseje, csak rá jellemző megjelenése. Ráadásul a sajátos smink, hajviselet és jelmezek mellett „felemás” szeme, különös tekintete titokzatos jelleget is kölcsönzött a zenésznek. Mi is volt David Bowie védjegyévé vált szemeinek a titka? – Az orvostudomány válaszol a ritka jelenségre.

Az IFL Science portál cikkéből kiderül, hogy egy sérülés okozta a különös tekintetet, amit a napokban elhunyt Bowie még kamaszkorában szerzett egy lányért folytatott küzdelemben.

Hírdetés

Tizenöt éves volt, amikor barátjával, George Underwooddal ugyanaz a lány tetszett nekik, de Underwood gyorsabb volt, mert előbb elhívta a lányt randira. Mikor Bowie mindezt megtudta, olyannyira felhúzta magát, hogy felhívta a barátját azzal, hogy a lány azt üzeni neki, nem akar vele találkozni. Amikor azonban kiderült, hogy Bowie hazudott, Underwood megütötte. E verekedés során sérült meg Bowie szemgolyója. A barátok nemsokára kibékültek, és egész életükben jóban maradtak, Bowie szeme viszont örökre magán hordozta a konfliktus nyomait.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »