Dárdai Pál megtörte a csendet: Ha jön a Himnusz, az fájni fog

Dárdai Pál megtörte a csendet: Ha jön a Himnusz, az fájni fog

Bernd Storck kinevezése óta nem adott interjút a magyar sajtónak Dárdai Pál, a magyar válogatott Berlinbe visszahívott szövetségi kapitánya, most megtörte kéthetes hallgatását.

Bucsy Levente

Cikkünk folyamatosan frissül.

Hírdetés

„Nagy fájdalom, hogy nem csinálhatom tovább ezt a történetet” – fogalmazott az MLSZ-nek adott, csütörtök délutáni videointerjújában Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott múlt hét elején távozott szövetségi kapitánya, akit mióta utódául Bernd Storckot kinevezték, nem szólalt meg sorsával kapcsolatban. Ismert, a közkedvelt és sikeres fiatal labdarúgóedző fő foglalkoztatója, a német Bundesligában szereplő – és idén tavasszal éppen Dárdai Pál által bent tartott – Hertha BSC nem engedte, hogy Dárdai tovább folytassa budapesti munkáját, a továbbiakban fő- és kizárólagos állásban számít az 1997 óta a berliniek kenyerét evő magyarra.

A fájdalomról szólva Dárdai azt is elmondta, „amikor majd jön a Himnusz, még jobban fog fájni”, ezzel pedig a szeptember 4-én sorra kerülő magyar–román Eb-selejtezőre utalt, amely akár sorsdöntő is lehet a 2016-os kontinenstornára kijutásunk szempontjából. S emlékezhetünk Dárdai debütálására a kispadon: egy romokban heverő válogatottat vett át Pintér Attilától, és éppen Bukarestben vezette először a csapatot, ahol aztán bravúros döntetlent ért el.

Hogy az azóta eltelt időszakról fogalmaz-e Dárdai az interjúban úgy, hogy „a német kollégák véleménye szerint csoda volt, amit csináltunk”, vagy a Hertha BSC bent tartásáról a német első osztályban, az alábbi videóból kiderül.

Dárdai Pál az interjúban a válogatott élén maradása kapcsán arról is beszél, tudott-e volna még többet tenni ezért, illetve hogy kihez kell igazodnia pályafutásával kapcsolatban. Egy dolgot azért kért a Herthától, ami szintén kiderül a beszélgetésből.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »