Dárdai: Limitált játékosaink vannak nemzetközi szinten

Dárdai: Limitált játékosaink vannak nemzetközi szinten

„Lehet, hogy ez csúnyán hangzik, de limitált játékosaink vannak nemzetközi szinten. Ahhoz, hogy ők működjenek, rengeteget kell együtt dolgozniuk, hogy az edzők bele tudjanak nyúlni az automatizmusba. Megnézzük a mai formát, hogyan fog a mai csapat szervezetten együtt játszani. Idő kell, türelem kell, mind a játékosoknak, mind a vezetőknek, mind az embereknek. A limitált játékosoknak idő kell, hogy legyen egy rendszer. A biztonságos rendszer begyakorláshoz is idő kell.”

„Már sok mindennek ki kell jönnie a védekezésben, hol kezdik a védekezést, milyen magasan állnak támadásba, az ellenfél hibáit meg kell lovagolni. Nem vagyok bent az öltözőben, a stáb biztosan kielemezte az ellenfelet.”

„Én valamikor úgy döntöttem, hogy a Pintér-csapatot kitöröltem, és az Egervári-csapatra építettem. Az Egervári-csapatnak volt egy kohéziós ereje, jó csapatszelleme, ezt próbáltam erősíteni, más taktikai elemekkel. Kicsit nehéz a helyzet, ha úgy nézzük ez a Storck-csapat, ő rakta be ezeket a srácokat. Össze kell rakni őket valahogy, hiszen a Storck-éra végén kicsit már szétcsúszott a csapat, jöttek a vereségek”

Hírdetés

„A felemelkedéshez az kell, hogy a magyar játékosok nemzetközi rutint szerezzenek, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában játszanak, így könnyebb lenne a válogatott edzőjének a feladata”.

„Türelem. A klubcsapatoknak jobban kell dolgozniuk, az utánpótlásban sokkal, de sokkal jobban, őszintébben és keményen kell venni a dolgokat ahhoz, hogy előrelépjen a magyar labdarúgás. A genetikánkban benne van, én mindig azt mondom, hogy nagyon vág az agyunk. Sok mindenre képesek lennénk. Fizikailag lehet, hogy nem, de agyban dől el nagyon sok ebben a játékban. Mivel a magyar játékosok tényleg sérósak, rájuk lehet bízni komoly feladatot, megcsinálják, mert van hozzá intelligenciájuk, játékintelligenciájuk. Ebbe kapaszkodnék, ezt erőltetném, valahogy egy igazi filozófiát kellene kialakítani”.

M4sport.hu: Dárdai Pál nyilatkozata a Magyarország – Ausztrália mérkőzés előtt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »