Daňko nemcsak a NAKA-tól távozik, hanem a rendőrségtől is

Daňko nemcsak a NAKA-tól távozik, hanem a rendőrségtől is

A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) vezetője, Ľubomír Daňko nemcsak vetői állásából, de rendőrségtől is távozik. A Denník N ír arról, hogy 25 év munkaviszony után szolgálati nyugdíjba vonul. Ľubomír Solák rendőrfőnök nem teszi lehetővé számára, hogy legalább a NAKA nyomozójaként dolgozhasson tovább.

A napilap szerint Daňko december 31-én fejezi be a munkát. Szerdáig jár be még a munkahelyére, hogy leadja hivatalát, aztán pedig szabadságra megy. Nemcsak ő fejezi be tevékenységét, hanem két helyettese is.

Hírdetés

Daňko közeli munkatársa volt Hamran István rendőrfőnöknek, aki október végén távozott hivatalából. Solák novemberben még azt mondta, hogy miután az visszatér szabadságáról, megbeszélik a további működését. Viszont már december 5-én visszahívta szabadságáról, amit december 17-ig adott ki számára. Magához hívatta és közölte vele, hogy már nem számít rá. Azt is megemlítette, hogy utódja a NAKA élén Milan Jonis lesz.

Damián Imre és Branko Kišš, akik gyakran feltűntek Hamran sajtótájékoztatóin is új funkciókba kerültek. A Pozsony VI. Városbíróság november elején úgy döntött, mindkét parancs érvénytelen, mivel a miniszter előtte nem kérte ki a Bejelentőket Védő Hivatal engedélyét. Kišš ugyanis október közepétől védett bejelentő volt és a miniszter lépése mögött személyes bosszút sejtett.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »