Danko megerősítette, indul az elnökválasztáson

Danko megerősítette, indul az elnökválasztáson

Andrej Danko, az SNS elnöke a közmédia 5 perc múlva 12 című műsorában megerősítette, hogy indul a tavaszi államfőválasztáson. A vitaműsorban Michal Šimečkával, a PS elnökével mérte össze verbális képességeit. Danko kijelentette: „olyan veszélyes emberek ellen száll ringbe, mint amilyen Šimečka”.

mondta Šimečkához intézve szavait. A PS nagy valószínűséggel a Brüsszel és Washington kottájából játszó, magyarellenes, atlantista háborúpárti Ivan Korčok elnökjelöltet támogatja majd a kampány során.

A bejelentés nem volt kifejezett meglepetés, ugyanakkor közvetlenül előtte a vitaműsorban Danko csütörtöki balesete miatt volt kénytelen magyarázkodni, amely során autójával nekicsapódott egy szemafornak, majd elhagyta a helyszínt. Így a bejelentés részben elterelés is volt, mivel a liberális sajtó és az ellenzék már lemondását követelte. Mária Kolíková a TA3 hírtelevízió műsorában jelezte, hogy ha Danko magától nem távozik, az ellenzék kezdeményezni fogja leváltását a házelnök-helyettesi posztról.

Danko a vitaműsorban emlékeztetett Daniel Lipšic egykori NOVA-s politikus, jelenlegi vezető speciális ügyész balesetére, aki néhány évvel ezelőtt szintén balesetet okozott, ráadásul egy gyalogost gázolt halálra Pozsonyban. Az eset ellenére Lipšicet a Matovič-kormány idején főügyésznek választották.

Hírdetés

„Ha valaki halálra gázol valakit a zebrán, akkor abból a személyből még lehet speciális ügyész, de ha valaki elüt egy jelzőlámpát, már nem lehet államfő? Hát én majd megmutatom. Beszállok a versenybe”

mondta.

Azt is kijelentette, hogy ha a rendőrség azt állapítja meg, hogy törvényellenesen cselekedett, akkor nem okoz számára problémát lemondani pozíciójáról.

Azt is kiemelte, hogy ha azt fogja látni, hogy csak kevés választót tud megszólítani a kampány során, akkor a legerősebb „nemzeti jelölttel” fog majd össze. Ezzel kapcsolatban Štefan Harabin nevét említette.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »