Danilov tudja, Putyin milyen sorsot szán Ukrajnának

Danilov tudja, Putyin milyen sorsot szán Ukrajnának

Az orosz elnök el akarja pusztítani Ukrajnát és újjá akarja teremteni a szovjet birodalmat – mondta Danilov.

Vlagyimir Putyin orosz elnök meg akarja semmisíteni Ukrajnát mint államot, és vissza akarja állítani a szovjet birodalmat – állította Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára csütörtökön az Ukrajinszka Pravda hírportálnak nyilatkozva, írja a Karpat.in.ua.

Az interjúban Danilov elmondta, hogy szerinte Putyin terve Ukrajnával nagyon egyszerű, amiről nyilvánosan beszélnek – az államként való megsemmisítése.

Úgy vélte, a minszki megállapodásokat Ukrajna fegyveres fenyegetés hatására írta alá, ezért a jelenlegi firmájukban nem teljesíthetők.

Hírdetés

Az RNBO titkár szerint Putyin terve ma a belső destabilizáció Ukrajnában.

„Ha csak belső destabilizáció következik be, akkor ezt ki tudja használni, hogy elvégezze a piszkos munkáját. Ha nem lesz belső destabilizáció, akkor sokkal nehezebb lesz teljesíteni azokat a feladatokat, amelyeket az oroszok maguk elé tűztek” – mutatott rá Danilov.

A titkár azt is elmondta, hogy

szerinte Putyinnak terve van a szovjet birodalom újjáépítésére, ami Ukrajna nélkül lehetetlen.

„Mit látunk ma? Ami a politikai destabilizációt illeti, pontosan az Oroszországhoz kötődő erők rovására a tévécsatornák bezárása után, és bizonyos megelőző intézkedéseink után ezt nehéz lesz megtenniük” – emlékeztetett Olekszij Danilov.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »