Dániai takarítóként egyengeti tovább karrierjét Pukli István

Dániai takarítóként egyengeti tovább karrierjét Pukli István

Szegény…

 

Senki sem állította, hogy tanárnak lenni fenékig tejfel. Ám baloldali palotaforradalmárnak lenni még hozzájuk képest is jóval hálátlanabb feladat. Rámegy az idegrendszer, fölemészti az embert. Lásd még: a forradalom fölfalja saját gyermekeit. 

Szegény Pukli István kétszeres terhet hordozott, hiszen tanárféle volt, ám nagyjából tíz esztendeje palotaforradalmárrá is lett.

 Tán emlékeznek, ő rodeózta végig a balos sajtót oda-vissza a különféle kockás ingeiben. Volt neki kis kockás meg nagy. Ha nem emlékeznek rá, az se baj. Tüntetett is, sokat és serényen. Aztán egyszer csak eltűnt az István a kockás ingeivel együtt, mint szürke szamár a ködben.

Most azonban végre hírt adott magáról. A Magyar Hangnak elárulta: Dániában, a festői Middelfart nevű településen él a családjával, és takarít. Gondolom, fölmos, porszívózik, suvickol, ilyesmi. Azt mondta, így többet keres, mint idehaza a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójaként. (Nincs is fontosabb a pénznél, ugyebár. Igaz, a rezsiköltségeire nem tért ki.) Feleségével azért döntöttek a kivándorlás mellett, mert gyerekeiknek így tudnak megfelelő, minőségi oktatást biztosítani. (Tisztára, mint a 22-es csapdája. Ha még itthon lenne az István, és ő taníthatná a gyerekeit az összes tantárgyra, akkor nyilván megfelelő lenne az oktatás. Ám mivel már nincs itt a Pista, hiszen leporolt, ezért a gyerekei se maradhattak itt, tudniillik Pukli apuka nélkül megszűnt e honban a minőségi oktatás meg úgy egyáltalán a normális élet. A kör bezárult.) 

Hírdetés

István, aki a dánok porát törölgeti, arról is tájékoztatott: egy felelős szülő nem dönthet másként, mint hogy külföldre költözik. Értsd: mindenki, aki itt marad, noha disszidálhatna, az felelőtlen. Vagyis szégyelljük el magunkat. Egyebekben pedig azt üzente minden tanárnak, hogy azonnal hagyják ott a pályát, mert csak akkor lesz változás. (Pont, mint a megkergült Denethor helytartó A Gyűrűk Urában, mielőtt magára gyújtotta a máglyát: „Őrhelyeket elhagyni! Mentsétek az életeteket!”)

A magyarországi ágensbaloldal időről időre rááll valakinek a hátára, hátha onnan visszakapaszkodhat a hatalomba. Aztán ha nem elég magas az állvány (tizenhárom éve nem az), odébb állnak. Az ott felejtett állványok sorsa keserves. Lám, a fekete ruhás nővér a saját bevallása szerint öngyilkosságot kísérelt meg. 

Szegény Pukli István pedig a porszívót nyekeregteti fent északon. Hát a Jóisten áldja meg ott a hidegben! És vigyázzon, a legókat föl ne szippantsa, mert a végén még bezárják egy tengeralattjáróba. Legközelebb akkor adjon hírt magáról, ha összegyűjtötte a luxusvillára valót. Addig is adieu!

Borítókép: Pukli István (Forrás: Wikipédia)

Pilhál Tamás – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »