Dánia nem küld vissza 350 betolakodót, mert hazánkban "embertelen körülmények között kénytelenek tengődni"

Dánia nem küld vissza 350 betolakodót, mert hazánkban "embertelen körülmények között kénytelenek tengődni"

350 menedékkérő fellélegezhetett a hétvégén, mert egyelőre nem toloncolják vissza őket Magyarországra, ahol a regisztrálták őket – ironizálnak a HVG zsidajai. Bár a döntés oka állítólag pusztán az, hogy lejárt a határidő, a dán hatóságok valójában az érintettek "emberi jogaiért" aggódhattak.

Hétvégén tudta meg 350 migráns Dániában, hogy mégsem kell visszatérnie Magyarországra – írta az angol nyelvű dán Thelocal.dk.

Mivel az érintetteket Magyarországon regisztrálták először, oda kellett volna visszaküldeni őket, de egy újabb levélben most arról tájékoztatták őket, mégis Dániában adhatnak be menedékjogi kérelmet. A dán hatóságok azért változtatták meg a döntést, mert újabb jelentéseket kaptak arról, hogy Magyarországon a menedékkérők "embertelen körülmények között kénytelenek tengődni".

Hírdetés

A dánok vizsgálatot is indítottak, hogy ellenőrizzék a migránsok magyarországi körülményeit, de azt nem árulták el a sajtónak, mire jutottak a terepszemlén. Sőt a menekültügyi hatóság szerint a 350 migráns helyben hagyásához semmi köze a Magyarországot érintő vizsgálatnak. Egyszerűen csak arról van szó, hogy lejárt a határidő a menedékkérők visszafordítására.

Andreas Kamm, a dán menekültügyi tanács főtitkára üdvözölte a helyi hatóságok döntését, és azt mondta, "jó okuk van rá, hogy aggódjanak" a menedékkérők emberi jogaiért Magyarországon, nem beszélve arról, hogy Magyarország mennyire kíván az EU-s szabályozó keretek között részt venni a "menekült"válság kezelésében.

A bevándorlásellenes Dán Néppárt ugyanakkor felháborodott a hatóságok visszakozásán.

(HVG – The Local nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »