Dán lap: a román rendõrség munkagépeket lopatott el Dániában

A romániai rendőrség utasítására követett el Dániában rablásokat egy román állampolgár még 2013-ban – állítja a dán Tidsskrift for Kriminalret büntetőjogi folyóirat.

Az angol nyelvű Thelocal.dk által idézett, eddig ismeretlen jelentés szerint Kelet-Dánia Felsőbírósága 2013-ban hozott ítéletet arról, hogy a román rendőrség négymillió korona (több mint félmillió euró) értékben lopatott el javakat Dániában, egy olyan akció részeként, amelyben ismert román bűnözőket akartak lépre csalni.

A lap szerint ugyanakkor Jan Reckendorff viborgi főügyész elmondta, ez egy “nagyon, nagyon különleges ügy” volt, mivel a dán rendőrség semmit sem tudott román kollégáik terveiről.

A jelentés megállapította, hogy a román állampolgár három építkezési gépet, később pedig hat teleszkópos rakodógépet lopott el. Előbbieket Romániába hozta, és olyan személyeknek szállította le, akikről úgy sejtették, hogy bűnözők, második alkalommal azonban egy németországi pihenőben elkapták és letartóztatták. A bíróság később a rendőrségi utasításra való tekintettel felmentette az illetőt.

A jelentésben az is szerepe, hogy a dán hatóságok már régóta kérik vissza a lopott munkagépeket a román rendőrségről, ám még választ sem kaptak. (thelocal.dk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »