Damaszkusz: Életét vesztette az ISIS parancsnoka a rivális terrorszervezetek elleni összecsapásban

Damaszkusz: Életét vesztette az ISIS parancsnoka a rivális terrorszervezetek elleni összecsapásban

Szorul a hurok a Damaszkusz tartományban tevékenykedő terrorszervezetek körül. A nagy feszültség miatt egymásnak estet az eddig szövetségben harcoló takfiri csoportok.

Amer Saleh Abu Amr Al-Homsi ISIS terrorista vezér

Az Ahrar Al-Sham terroristái likvidálták Amer Saleh Abu Amro Al-Homsi-t az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik rangidős parancsnokát Kelet-Qalamunban.

A belharcok felerősítették a rivális terrorista csoportokat Szíriában, és sok terrorista parancsnokot öltek meg harctéren vagy egyéb terrortámadásokban más terrorista csoportok.

Hírdetés

Múlthéten egy ISIS mesterlövést megölte Ali Al-Shomalit, az Ahrar al-Sham terrorista szervezet rangidős parancsnokát, Szíria északnyugati tartományában, Idlibben.

Ali al-Shomali az Ahrar Al-Sham egyik parancsonka

Az Al-Shomali ellen elkövetett orgyilkosság két nappal azután történt, hogy egy másik szíriai parancsnokot, név szerint Abu Hamzeh al-Harir-t az ISIS takfiri terroristái öltek meg a szíriai Houran városban.

Az Ahrar al-Sham hónapokkal ezelőtt felesküdött a Nuszra Front vezérének Al-Golaninak aki az iraki Al-Kaidából kiválva megalakította a terrorszervezet szíriai ágát.

A Nuszra Front és az ISIS között lévő összecsapások 60.000 civilt kényszerítettek az otthonaik elhagyására számos szíriai körzetben. A jelentés szerint eddig több száz fegyveres vesztette életét mindkét oldalon a gyilkos összecsapásokban.

Orientalista.hu – Zennobia


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »