Dagad az Astra-ügy: már több ezer kocsi vár javításra

Jelenleg csaknem háromezer olyan autó vár javításra, amelynek káráért az Astra Biztosító ügyfele a felelős, és addig nem javítják meg, amíg nincs garancia arra, hogy valaki kifizeti a költségeket.

A szervizek arra várnak, hogy ha más nem, akkor maga a tulajdonos fizessen, például ha van cascója, akkor megteheti ezt azon keresztül is – nyilatkozta a Népszavának a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési és kommunikációs igazgatója, Németh Péter. A szakember az ügyfelek visszajelzésére alapozva állítja, egyre többen félnek, hogy astrás autóval ütköznek. Ráadásul miközben telik az idő, egyre több a csalódott ügyfél s a kárrendezésre váró ügy.

Hírdetés

A szakember az Astra Biztosítóval kapcsolatban felhívja a figyelmet arra is, hogy ugyanez a helyzet az ott kötött lakás- és felelősségbiztosítással kapcsolatban is. Bárki, bárkinek, bárhol okoz kárt, az Astra már senki helyett és semmiért sem fizet.

Ebben a helyzetben a szakma is tehetetlen, mert ilyen még nem volt Magyarországon – ismerte el az igazgató a Népszava keddi számában. Az egyetlen jó megoldás szerinte minél előbb elhagyni az Astra Biztosítót.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »