Dagad a szexbotrány az angol futballvilágban

Dagad a szexbotrány az angol futballvilágban

Egymás után szólalnak meg a nyilvánosság előtt azok az angol focisták, akiket gyermekként szexuálisan zaklatott az edzőjük. Már több tréner is gyanúba keveredett, a rendőrség minden ügyben nyomozást indított.

Sírva beszélt a BBC-nek több volt focista arról, hogyan zaklatta őket még gyermekkorukban az akkori edzőjük, Barry Bennell. A most negyedosztályú Crewe Alexander trénere egyiküket több mint százszor erőszakolta meg. „Eleinte két-három-négy srác volt mindig nála, és ketten-hárman mindig voltak az ágyban” – fogalmazott Chris Unsworth egykori labdarúgó.

Az egykori edző korábban már háromszor ült börtönben kiskorúak zaklatása miatt – jelenleg szabadlábon van, de a botrány miatt ismét nyomozás indult ellene. Az eset nyilvánosságra kerülése óta egyre többen jelentkeznek a rendőrségnél, más edzőkkel kapcsolatos panaszokkal is.

Az angol labdarúgó-szövetség elismerte, hogy hallottak a kisfiúk zaklatásáról szóló pletykákról, de azt mondják, eddig senki sem volt hajlandó tanúskodni. Az Arsenal edzője szerint nem szabad, hogy ez a botrány az egész angol futballtársadalmat rossz színben tüntesse fel.

„Nem hiszem, hogy egy eset miatt meg kéne kérdőjelezni az egész rendszert. Több száz, több ezer edző van, ilyen esetek pedig iskolákban, egyetemeken, a francia egyházban is történtek, és az emberek 20-30 évvel később beszéltek ezekről. Jó dolog, hogy ezek kiderülnek, és nem ússzák meg a felelősök a büntetést, és tudatosul az emberekben, hogy ez elfogadhatatlan” – fogalmazott Arséne Wenger.

Az esetükről a BBC-ben őszintén beszélő focisták most arra szólítják egykori, ma már világhírű csapattársaikat, hogy ők is mondják el a történetüket a sajtónak, hogy a molesztálások soha többé ne maradhassanak titokban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »