Dagad a brit fociedzők körüli botrány

Dagad a brit fociedzők körüli botrány

Egyre többen jelentkeznek azok, akiket gyermekkorukban futballedzőjük molesztált Nagy-Britanniában. A brit rendőrség nyomoz, az egyik megnevezett elkövető jelenleg is börtönben ül. Az egyik leleplező szerint több ezer gyermeket ronthattak meg a pedofil utánpótlásedzők.

Jason Dunford a Manchester Cityben focizott gyermekként. A ma már családos férfi a BBC-ben tálalt ki a napokban. Azt állította, hogy az egyik edző szexuálisan zaklatta.

„Ez az ügy egyre terebélyesedik, óráról órára jönnek az újabb áldozatok, akik ugyanazt szenvedték el, amit én. Rengeteg támogatást kaptam, ami nagyon jólesik, és a családom is természetesen mellettem áll. Rengeteg üzenetet kaptam olyanoktól is, akik később focistaként karriert csináltak. Ez nekik sem könnyű, újra szembenézni olyasmivel, amit sok évvel ezelőtt eltemettek magukban. Remélem, hogy mind többen gyűjtenek erőt, és végigcsináljuk ezt az egészet” – mondta el Jason Dunford.

Hírdetés

A rendőrségen nyomozócsoport vizsgálja, hogy hány fiút molesztálhattak az elmúlt évtizedekben a brit utánpótlás-akadémiákon.

„Az elmúlt napok után biztos vagyok benne, hogy sok egykori sportoló tesz majd ilyen vallomásokat. Most már tisztábban látunk az ügyben, mint pár évtizede, akkor gyerekként az áldozatok nem akarták ezeket jelenteni, mert féltették a helyüket a csapatban, vagy egyenesen féltek a molesztáló edzőiktől. Most esélyünk van az egész jelenségnek megálljt parancsolni, mert én attól félek, hogy sajnos a jelenség nem szűnt meg évtizedekkel ezelőtt, hanem még most is jelen van az utánpótlássportban” – közölte Simon Bailey, a norfolki rendőrfőnök.

Nem Dunford, hanem Andy Woodward volt az első, aki leleplezte edzőjét. Barry Bennellt az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is bűnösnek találta a bíróság.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »