Dagad a botrány a Biden megválasztásában kulcsszerepet játszó szereplők körül

Dagad a botrány a Biden megválasztásában kulcsszerepet játszó szereplők körül

Álhírgyártással határos intézményesített csúsztatások a vezető sajtóban, a közvélemény manipulálása, koronavírus-halálozások adatainak elrejtése, szexuális botrányok, BLM-vezérek többmilliós ingatlanügyek – csak néhány olyan téma, amely miatt okuk izzadni az amerikai mainstream, balliberális vagy marxista közszereplőknek, vagy demokrata politikusoknak. Arról, hogy a CNN-egyik igazgatója egy rejtettkamerás felvételen beszél arról, hogyan manipulálták a híreket a CNN-ben Trump kárára, és Joe Biden javára, tegnap írtunk. Ez a sztori sem itt ért azonban véget.

A Project Veritas Amerikában hatalmas port kavaró leleplező videójának második részében a CNN technikai igazgatója, Charlie Chester a mainstream sajtó praktikáiról beszél, hogyan csúsztatják a híreket, hogyan adnak válaszokat a kiválasztott politikusok szájába.

A Project Veritas fedett újságírója, egy a nyilvánosság előtt nem azonosított hölgy, randizás közben bírta szóra Chestert. Az anyag első része elsősorban arról szólt, hogy a CNN bevallottan azon dolgozott, hogy Trumpot eltávolítsák a hivatalából, és ezért – Chester szavaival élve – propagandát folytattak.

A második részben Chester arról beszél, hogy a félelem a legjobban eladható sajtótermék, mert a pozitív hírek (ha nem épp egy holdaraszállás a téma), az embereket nem kötik le, felállnak a géptől/tévétől, és a családjukkal foglalkoznak. Még maga Chester is rosszallóan beszélt arról a CNN-taktikáról, hogy állandóan ott szerepelt a tévécsatorna képernyőjén valahol a halálozások száma – mintha a sajtó azért szurkolna, hogy menjen feljebb a mutató.

Majd arról is elmélkedik, hogy szerinte, valóján nem léteznek elfogulatlan hírek, “mert túl sok embernek van szüksége a munkájára, hogy eltartsa a családját”.

“Nem gondolom, hogy a CNN különb lenne a FOX-nál (Amerika két rivális tévécsatornája, az előbbi baloldali, az utóbbi republikánus-konzervatív -a szerk.). Úgy hiszem, hogy ugyanannak a dolognak a két ellentétes oldalán állnak”

mondta. Majd azzal a példával folytatta, hogy hogyan teszik fel a kérdéseket az újságírók:

“A CNN egy riportere sem is tesz fel már kérdéseket. Helyette azt csinálják, hogy megmondják az illetően, mit kell mondania. Ez benne a művészet. (…) Azt mondjuk el nekik, hogy hogyan szeretnénk, hogy válaszoljanak. (…) Úgy hiszem, ez a manipuláció művészete”

mondta.

Hírdetés

Bajban a főpolgármester

Lesz mit megmagyaráznia a CNN-nek a történtek után. De nem csak a tévécsatornának. A demokrata-párti közszereplők körében többen is súlyos botránnyal néznek szembe. Az egyik ilyen Andrew Cuomo New York-i polgármester esete, aki az amerikai elnökválasztások előtt az egész járványért, mindenestől Donald Trumpot tette felelőssé. Aztán nem sokkal azután, hogy Biden átvette az elnökséget, kezdtek kiesni a csontvázak a szekrényből.

Mint kiderült, Cuomo és kollégái adatokat hallgattak el a nyilvánosság elől a New York-i szociális otthonokban történt, koronavírus okozta halálesetekről. Mindezt azért, mert a demokrata Cuomo attól félt, hogy a statisztikát Trump ellene és az egész Demokrata Párt ellen használja majd fel a választáson. És ezt nem a republikánusok, hanem Cuomo egyik közeli munkatársa vallotta. 

A polgármesternek szexuális zaklatási ügyeivel kapcsolatban is számot kell adnia, több nő is beszámolt már róla, hogy zaklatta őket. A rendőrség is vizsgálódik. Cuomot már a demokrata New York-i kormányzó is lemondásra szólította fel, a nyomás tehát egyre elviselhetetlenebb. Az már csak hab a tortán, hogy március végén az is kiderült, hogy a Cuomo által a New York-i vakcinaelosztás fejének kinevezett Larry Schwartz telefonon hívogatta fel az állam megyei vezetőit, és megzsarolta őket: ha nem állnak ki Cuomo mellett, akkor nem kapnak vakcinát. Ilyen a demokrata párti politizálás…

Jól kerestek George Floyd halálán

Tavaly Minneapolisban, egy színesbőrű férfi, George Floyd rendőri igazoltatás közben meghalt. A túlkapás egyértelmű és vitathatatlan volt, de mivel már ott lógott a levegőben az amerikai elnökválasztás, a politika jól felkorbácsolta az indulatokat. Olyannyira, hogy az ország legnagyobb városai lángba borultak, radikális szélsőbaloldali elemek kezdtek fosztogatni, gyújtogatni.  Később a jelenség a “Fekete Életek Számítanak”, más néven a BLM-mozgalommá alakult. Ennek egyik társalapítója, Patrisse Khan-Cullors összesen 3.2 millió dollárért vásárolt luxusingatlanokat, köztük egy 1,4 milliót érő Los Angeles-i villát.

Ez utóbbi ingatlan hol máshol lehetne, mint a kizárólag fehérek lakta elitnegyedben. A dolog a BLM-mozgalom többi vezetőjét enyhén szólva is felháborította, képmutatással vádolták meg Patrisse Khan-Cullorst, ám a hitelességen esett nem elhanyagolható folt mellett egyéb problémák is felmerültek.

A BLM tavaly 90 millió dollár adományt gyűjtött össze, ám a pénzügyei totálisan átláthatatlanok. Nem világos, hogy a szervezet pénzeli-e Patrisse Khan-Cullorst – vagyis felmerült a gyanú, hogy esetleg az adományokból fizette ki a mesés luxusingatlanokat.

A CNN igazgatója elismerte, hogy az egyetlen céljuk Trump eltávolítása volt az elnöki székből

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »