DAC – Zsolna 1:1

DAC – Zsolna 1:1

A dunaszerdahelyi MOL-Arénában a Fortuna Liga 20. fordulójának zárómérkőzését játszották ma délután, a DAC a Zsolnát fogadta. Az első félidőben még vezettünk, végül döntetlen lett az eredmény.

Az összeállítást figyelve érzékeny veszteségnek tűnt Kalmár Zsolt távolléte, a klub tájékoztatása szerint í csapatkapitány kisebb sérülés miatt hiányzik a keretből.

A mérkőzés előtt egy perces néma csenddel emlékeztek a koronavírus-járvány időszakának  áldozataira, köztük a DAC korábbi tisztségviselőire és szurkolóira is. Az üres nézőtér ellenére sem maradt el a DAC-himnusznak számító Nélküled.

Hírdetés

A DAC ebben az összeállításban lépett a pályára: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak (kapitány), Beskorovainyi – Schäfer, Christie-Davis, Nebyla – Divković, Nicolaescu, Ramirez

A kezdő sípszó felcsendülése után a két csapat a lehető legjobb módon, nagy irammal kezdte a mérkőzést. Úgy tűnt, a DAC játékosai eltökélték, hogy az első gólig még csak esélyt sem adnak az ellenfélnek, ezzel is visszavágva az októberi vereségért.

Nem kellett sokáig várni, 10 perc után egy mintaszerű Schäfer (ma gyar válogatottról van szó) – Davies- Nicolaescu összjáték után az utóbbi a zsolnai hálóba juttatta a labdát. A folytatásban is kezdeményező volt a helyzet, Ramireznek ígéretes villanásai is volt, a másik oldalon a zsolnaiak is próbálkozgattak az egyenlítéssel, de több gól a félidőben már nem esett.

A második játékrész egy hidegzuhannyal indult. Az első zsolnai támadásból Jibril egyenlített, már a második félidő második percében! Kezdhettünk mindent elölről, Blackman helyzete, Divković közeli szabadrúgása nem érett góllá. Storck mester cserékkel próbálkozott pezsdíteni a játékot, pályára lépett Andzouana és Taiwo is. A zsolnaiaknak is volt még helyzetük, ám  Bichakhchyan szabadrúgását Jedlička bravúrral védte.  És  miután a DAC utolsó helyzete a meccs végén Divković bombáját a kapufa védte, maradt az 1:1-es döntetlen.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »