DAC-Spartak: Kerületi rangadó a MOL Arénában

DAC-Spartak: Kerületi rangadó a MOL Arénában

A múlt heti, kisebb botrányt kavaró besztercebányai győzelem után ma otthon bizonyíthat a DAC, mely jelenleg négypontos előnnyel vezeti a Fortuna Liga tabelláját.

„Három hét után ismét odahaza lépünk pályára, már nagyon várjuk. A legutóbbi dunaszerdahelyi mérkőzésünk óta kétszer nyertünk idegenben, már alig várjuk a kerületi rangadót a szurkolóink előtt, egy minőségi ellenféllel szemben. Bízom benne, hogy a drukkereinkkel közösen erősek és sikeresek leszünk”

reménykedik Adrian Guľa vezetőedző, aki azokkal az észrevételekkel is készült az összecsapásra, amelyeket Ladislav Kubalík asszisztens jegyzett fel a Slovnaft Cup szerdai elődöntőjében, amelyen Trencsénben lépett pályára a Nagyszombat.

„A csapatok kölcsönösen ismerik egymást, nem igazán van mit titkolni, de így is amellett döntöttünk, hogy jobb lesz a saját szemünkkel látni őket. Ezért utazott el Laco a trencséni kupameccsre. Remélhetőleg a friss észrevételek, de a legutóbbi fordulók során gyűjtött információk is a hasznunkra válnak, és alaposan felkészültek leszünk.”

Mateus Brunettit vasárnap már az első félórában le kellett cserélni Besztercebányán, akinek a térdével vannak gondok.

Hírdetés

„Pozitívum, hogy Bruni részt vett az edzésfolyamat egyes részeiben, bár eléggé súlyosnak nézett ki a sérülése. Van esély rá, hogy pályára léphet. Immár Veselovský is a rendelkezésemre áll, aki Besztercebányán még nem volt bevethető. A csapat Niarchoson kívül teljes, akinek a szerdai edzés óta vannak bokaproblémái – ő a fizikoterapeutákkal dolgozik. Bízom benne, hogy mindenki felkészült a lehető legjobb teljesítményt nyújtani”

tette hozzá a sárga-kékek trénere.

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzésre az élvonalban: 2022.2.13. – Nagyszombat-DAC 1:1, gólszerzők: Savvidis – Kružliak (11m), 2765 néző 2022.3.13. – DAC-Nagyszombat 1:1, gólszerzők: Balogh – Ristovski, 4668 néző 2022.5.21. – Nagyszombat-DAC 1:0, gólszerző: Bamidele, 8037 néző 2022.8.20. – Nagyszombat-DAC 3:1, gólszerzők: Daniel, Mikovič, Bukata – Nicolaescu, 3879 néző 2023.5.11. – DAC-Nagyszombat 1:0, gólszerző: Krstović, 6625 néző

A találkozót élőben közvetíti a Dajto televízió és a voyo.markiza.sk internetes televízió.

Körkép.sk, dac1904.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »