Czeglédy cipősdobozokban hordta a pénzt Gyurcsánynak

Miközben látszólag az MSZP-nek dolgozott, Czeglédy Csaba igazából Gyurcsány Ferenc kémjeként működött a szocialista pártban – nyilatkozta egy védett tanú a TV2 Tények című műsorában. A tanú arról is mesélt, hogyan lettek állami megbízásokból magánvagyonok Czeglédy és Gyurcsány számláin, és közölte, az ügyvédnek kulcsszerepe volt a Demokratikus Koalíció felépítésében.

A hírműsorban megszólaló névtelen informátor elmondta, Czeglédy Csaba éveken át segítette Gyurcsány Ferencet, tette mindezt úgy, hogy látszólag az „MSZP oldalán játszott”. Hozzátette, az ügyvéd a Demokratikus Koalíció megszervezésében is nagy segítséget nyújtott a bukott miniszterelnöknek. Maga Czeglédy a DK-ban csak azért nem vállalt pozíciót, nehogy ezáltal az MSZP-ben való szerepvállalása veszélybe kerüljön.

„Gyurcsány Ferenc mindig, mindenről tudott, ami az MSZP-ben történt, ráadásul akiket az MSZP-ben Czeglédy finanszírozott, nem voltak a DK-val ellenségesek” – fogalmazott az informátor.

Hírdetés

A tanú arról is beszélt, Czeglédyn keresztül jutott el a pénz azokhoz, akiket Gyurcsány le akart fizetni: „Kis fehér papírcetliken érkezett az összeg Czeglédyhez, aki kiosztotta a pénzeket. Mindig neki szóltak, ha készpénz kellett erre-arra. Czeglédy cipősdobozokban vitte a pénzt Gyurcsányéknak” – mondta.

A tanú állítása szerint az ügyvéd nemcsak pártügyekben járt el, a DK elnökének személyes és céges ügyeit is intézte. Ezek olyan törvénytelen feladatok voltak, amelyek Gyurcsány számára kényesnek számítottak, így közvetlenül nem intézhette őket.

Ezekben az években Czeglédy információkat gyűjtött politikustársairól is. A tanú úgy véli, ezért védik annyira a baloldali politikusok börtönből nemrégiben szabadult jogászt, mert olyan információknak van a birtokában, melyek az MSZP és a DK teljes bukását eredményezhetik.

MHO


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »