Csúsztatott a Fehér Ház a Twitteren, Bidenék kénytelenek voltak törölni a bejegyzést

Csúsztatott a Fehér Ház a Twitteren, Bidenék kénytelenek voltak törölni a bejegyzést

Új szelek fújnak a Twitteren, mióta Elon Musk átvette a közösségi oldalt. A korábban alig leplezett politikai indíttatásból letiltások sorát elvégző alkalmazottakat elbocsátotta. Csütörtökön pedig maga a Fehér Ház akadt fenn a rostán.

A félidős választások hajrájában a Fehér Ház közzé tett egy bejegyzést, amely Joe Biden demokrata párti amerikai elnök nevéhez kötötte a társadalombiztosítási juttatások rekordszintű emelését.

“Az idősek Biden elnök vezetésével 10 év óta a legnagyobb emelést kapják a társadalombiztosítási csekkjeikben”

Aztán kiderült, hogy mégsem teljesen úgy van a dolog, ahogy a Fehér Ház állítja. A Twitter ellenőrizte az állítás valóságtartalmát (fact-checkelte), majd úgynevezett kontextus-megjegyzést fűzött hozzá, amely rámutatott:

Hírdetés

az emelés egy 1972-es törvényből adódik, amely a megélhetési költségek változásához köti a támogatások emelését, vagyis az automatikusan megtörtént.

A kellemetlen lebukás eredményeképpen a tweet alig két napot volt látható a Fehér Ház hírfolyamában, szerdán törölték azt.

Mi azért megjegyezzük, hogy akkorát nem tévedtek a Fehér Házban. Ha abból indulunk ki, hogy a Biden-adminisztráció ideje alatt szabadult el az infláció és a megélhetési válság Amerikában és szerte a világban, akkor van némi igazság a tweet tartalmában…

mandiner.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »