Csúszik Szepes várának rekonstrukciója

Csúszik Szepes várának rekonstrukciója

Csúszik a szepesi vár felújítása, miután a Szlovák Nemzeti Múzeumnak (SNM) meg kell ismételnie a rekonstrukcióra kiírt közbeszerzést. A pályázat nyertesével ugyanis nem tudott szerződést kötni, mert cég nem biztosította a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat törvényes határidőn belül – közölte a Kultúrális Minisztérium.

A minisztérium azt is javasolta, hogy az SNM ne írja alá a szerződést a második helyezettel em, hanem ismételje meg a pályázatot.

Hírdetés

„Bár ez meghosszabbítja az egész rekonstrukciós folyamatot, az átláthatóság szempontjából nem volt más választásunk, mint a múzeum vezetőségének a folyamat megismétlését javasolni. Az egész folyamat felgyorsítása érdekében úgy döntöttünk, hogy a pályázatot csak a részleges rekonstrukcióra írjuk ki, amelyet a múzeum, azaz a kulturális minisztérium költségvetéséből finanszíroz.”

– magyarázta Lukáš Machala, a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma Szolgálati Hivatalának főtitkára. Hozzátette azt is, hogy felújítás egy másik részét az Európai Unió forrásaiból finanszírozzák majd.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »