Csupán nyáron derül ki, milyen büntetést kap Epstein kerítője

Csupán nyáron derül ki, milyen büntetést kap Epstein kerítője

Június végén ismertetik Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein kerítője és volt barátnője büntetését, akit egy New York-i esküdtszék december végén bűnösnek talált kiskorúak rovására elkövetett szexuális bűncselekményekhez kapcsolódó vádpontokban – derült ki bírósági dokumentumokból pénteken.

Alison Nathan bírónő június 28-án 11 órára tűzte ki az ítélethirdetés időpontját.

Ugyanakkor továbbra is vita zajlik arról, hogy újratárgyalják-e az ügyet,

Hírdetés

miután kiderült, hogy az egyik esküdt szexuális erőszak áldozata volt, és a tanácskozás során ezt a többiek előtt is felfedte, befolyásolva ezzel esküdttársait. Maxwell ügyvédjei – akik korábban jelezték védencük fellebbezési szándékát – emiatt az ügy újratárgyalását követelik.

Maxwellt az ellene felhozott hat vádpontból ötben találták bűnösnek. A hatvanéves nőre szakértők szerint több évtized várhat rács mögött.

Epsteint a manhattani ügyészség 2019 júliusában több tucat lány és nő szexuális kizsákmányolásával vádolta meg. A férfi később öngyilkos lett a börtönben. Epsteint korábban már elítélték egy 14 éves lány ellen elkövetett szexuális bűncselekményért.

Maxwellt 2020 júliusában tartóztatták le az Egyesült Államok északkeleti államában, New Hamsphire-ben, ahol egy kies házban bujkált. Egy szövetségi bíró elutasította, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »