Csúnyán megsz8patta magát a 888 – jogászkodni próbált és mindenkit hülyének nézett

Csúnyán megsz8patta magát a 888 – jogászkodni próbált és mindenkit hülyének nézett

“Toroczkai mindenkit megsz8patott, kivéve a 888-at” – írták G. Fodor Gábor kiskedvencei. Az igazság viszont az, hogy egyedül ők tévedtek.

Szinte a teljes sajtó beszámolt Toroczkai László ásotthalmi polgármester rendeletéről, melyben a hagyományok megvédése érdekében megtiltják a müezzini tevékenység folytatását, a burka, a nikáb, a csador és a burkini viselését, a mecsetek építését és tiltanak minden olyan propaganda-tevényekséget, ami a családi kapcsolat alapjaként nem a házasságot, illetve a szülő-gyermek viszont ismeri el.

A Habony-média legalja, a 888.hu a mai nap folyamán hangzatos, “Toroczkai mindenkit megsz8patott, kivéve a 888-at Toroczkai mindenkit megsz8patott, kivéve a 888-at” címmel hozott le egy vezércikket, melyben a teljes sajtót hülyének nézik.

Megtalálták ugyanis a módosító rendeletben a következő sort:

E Rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.  

Ebből pedig levonták a következtetést:

Csakhogy a megszavaztatott intézkedés egy vicc volt, ugyanis a rendelet utolsó passzusa arról szól, hogy a kihirdetett intézkedéscsomag egy nap után jogilag érvényét veszíti.

“Ami még ennél is szórakoztatóbb, hogy nemcsak a Jobbik pártsajtója vette át a kamuintézkedést, hanem az egész liberális médiahad is”, írják, majd bemutatják azokat a portálokat, akik beszámoltak a hírről: az Afahírt, a HVG-t, a 444-et, a Népszavát és az Indexet is. A végén vicceskedve még hozzá is teszik:

“Tudjátok, forráskritika srácok! ;)”

És akkor most tarsunk egy kiselőadást jogi alapismeretekből, ha már G. Fodor Gábor kurzusán nem tértek ki erre a Habony-média élharcosai.

Próbálunk konyhanyelven fogalmazni, hogy srácok, ti is megértsétek:

Ha egy módosító rendelet eléri a célját, azaz tartalma beépül az eredeti rendeletbe, akkor az általatok idézett paragrafus megszünteti a módosító rendeletet. De csak a módosítót, értitek, az eredeti rendeletben megmaradnak a változások.

Technikai deregulációnak hívják az ilyesmit, itt van bővebben, hogy ma is tanuljatok valamit – a “sz8páson” kívül, ami már régóta megy nektek:

A 25/2016. (XI.23.) önkormányzati rendelet a kihirdetését követő napon, azaz november 24. napján hatályba lépett.
A “technikai dereguláció” követelményét a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 12. § (1) és (2) bekezdései tartalmazzák. Ezen rendelkezések szerint a módosító rendelkezések a hatálybalépéssel végrehajtottá válnak, és a jogszabály végrehajtottá vált rendelkezései a végrehajtottá válást követő napon hatályukat vesztik.
Tehát ebben az esetben a 25/2016. (XI.23.) önkormányzati rendelet a 12/2014. (IV.30.) önkormányzati rendelet módosító rendelete, a joghatást a hatálybalépésével kifejtette, ezért a módosító rendeletben annak hatályvesztéséről is rendelkezni kellett.
Fenteikre tekintettel a módosító Rendelet 3.§-a tulajdonképpen a jogalkotási törvényből eredő deregulációs követelménynek való megfelelés biztosítása, melyet az önkormányzatok módosító rendeletei rendszerint tartalmaznak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »