Csúnyán leégett a Magyarországot támadó baloldali csoport

Egymillió helyett eddig csak néhány ezer aláírást gyűjtött össze az a baloldali szervezet, amely petíciójával azt akarja elérni, hogy Magyarország ellen a demokratikus értékek megsértése miatt európai uniós eljárás induljon – olvasható a Magyar Idők szerdai számában.

Az Európai Humanista Föderáció (EHF) nevű szervezet polgári kezdeményezését tavaly november 30-án vette nyilvántartásba az Európai Bizottság, s idén november 30-ig van idejük, hogy egymillió uniós állampolgár támogató aláírását megszerezzék a hazánk elleni eljárás megindításához.

Hírdetés

A lap úgy tudja, hogy a tízezret sem éri el az aláírások száma, bár pontos számot egyelőre nem tudnak közölni. Megkeresésükre az Európai Humanista Föderáció szóvivője nem volt hajlandó statisztikákba bocsátkozni, az Európai Bizottságtól pedig a lapzártáig nem érkezett tájékoztatás.

Az úgynevezett európai polgári kezdeményezés értelmében, amennyiben az EU legalább hét tagországának egymillió állampolgára aláírásával támogat egy kezdeményezést, azzal az Európai Bizottságnak kötelessége foglalkozni.

A napilapnak nyilatkozó Schöpflin György európai parlamenti képviselő szerint politikai ügyről van szó, a szervezet kényelmetlen helyzetbe akarja hozni Magyarországot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »