Csúnya fordulat a Brexit-tárgyalásokon Gibraltár miatt

Csúnya fordulat a Brexit-tárgyalásokon Gibraltár miatt

Az euobserver.com hétfőn reggel megjelent beszámolójában arról ír, hogy a brit kormány közölte, Spanyolország nem terjesztheti ki hatalmát Gibraltár fölött, miközben a Brexit-tárgyalásokon egyre keményedik a hang a szuverenitással, a biztonsággal és a határokkal kapcsolatban.

  • Külön egyezményt kell kötnie a briteknek Spanyolországgal Gibraltár ügyében
  • Spanyolországnak a gibraltári adók megváltoztatása lehet a valódi célja
  • Előkerült a párhuzam a Falkland-szigeteken kitört háborúval
  • A brit miniszterelnök hivatala vasárnapi nyilatkozatában így fogalmazott: „Sohasem fogunk belemenni olyan egyezségbe, amelynek révén Gibraltár népe, a szabadon és demokratikusan kifejezett kívánságok ellenére egy másik állam fennhatósága alá kerülne”. A brit védelmi miniszter, a külügyminiszter és Gibraltár főminisztere hasonló megjegyzéseket tett a múlt héten indult Brexit-megbeszélések nyomán. Mihael Fallon védelmi miniszter elmondta a BBC-nek, hogy „Gibraltárt minden szempontból és folyamatosan védelemben részesítjük” – számolt be róla az uniós szakportál.

    Boris Johnson külügyminiszter az alábbiakat posztolta ki Facebook-oldalára: „Az Egyesült Királyság hajthatatlan és sziklaszilárd marad Gibraltár támogatásában”. Fabian Picardo, Gibraltár vezetője közölte a BBC-vel, hogy az élet „abszolút szörnyűvé” válna Gibraltárban spanyol fennhatóság alatt. Elmondta a Financial Times napilapnak, hogy az Egyesült Királyságnak egy tapodtat sem szabad meghátrálnia, és nem engedhet a zsarolásnak.

    Hírdetés

     

    Folytatás:

    http://magyaridok.hu/kulfold/csunya-fordulat-brexit-targyalasokon-gibraltar-miatt-1541155/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=a79b671609-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-a79b671609-181179461

     

     

    Megosztás:


    Forrás:lovasistvan.hu
    Tovább a cikkre »