Csúcsra járatta az RTL a zsidó kalmárszellemet

Csúcsra járatta az RTL a zsidó kalmárszellemet

Mindent csak a maga anyagi haszna szempontjából értékelő, önző módon és kicsinyesen számító üzleti szellem. Ez a szótári fogalma a kalmárszellemnek. De ismerjük a világirodalom klasszikusai közül William Shakespeare A velencei kalmár című darabját is.

Ebben van egy Shylock nevű figura, aki egy horgas orrú zsidóként volt ábrázolva. Nyilván a valóságból vett a minta. S egyébként a mára elveszett The Jew adhatta az alapját A velencei kalmár pénzéhségre fókuszáló cselekményének. Szükségtelen is tovább fejtegetni, hogyan viselkedett a kalmárszellemű zsidó, és pontos történelmi ismereteink vannak arról, hogy e népcsoportból finoman szólva felülreprezentált módon emelkedtek ki az ilyen szellemiségű alakok, a többségi társadalom bánatára. Róluk hosszasan értekezett már Prohászka Ottokár püspökünk is, de ezúttal nem egy történelmi értekezést írunk, ugorjunk hát a jelenkorra.

Magyarországon is működök régóta már az RTL tévécsatorna, melynek tulajdonosa a "német" Bertelsmann nevű cég.

Hírdetés

Aki nem kifejezetten lelkesedik a labdarúgásért, mondanám, hogy ne is olvassa tovább, bár szerintem tanulságos neki is. Az kétségtelen, hogy Magyarországon a legnézettebb fociközvetítések a világbajnokságok, Európa-bajnokságok, a magyar válogatott mérkőzései, és kétségtelenül a Bajnokok Ligája. Ez utóbbiból van a legtöbb meccs, gyakorlatilag majdnem egész évben tart. Ebből kifolyólag nagyon népszerű, millióknak jelent szórakozást.

Ezeket a meccseket eddig a köztelevízió sportcsatornája, az M4 közvetítette. De az RTL-nek sikerült (és a kormánynak sem volt nyilván fontos) 3 évre megszerezni a közvetítési jogokat. Természetesen azt ígérték, hogy nem lesz fizetős, továbbra is ingyen nézhetik a magyarok.

Jó vicc, már be is jelentették, hogy innentől kezdve a kiemelt meccseket (ide tartozik sok esetben a Liverpool is, ahol például Szoboszlai Dominik is játszik) most már csak pénzért lehet megnézni. Ráadásul azt se televízión, hanem online, tehát az interneten.

A csatornán ingyenesen csak az összefoglalókat lehet látni, az RTL+ fizetős streamingplatformon majdnem az összes meccset közvetítik havi 2 990 vagy évi 23 920 forintért. Erre persze bárki mondhatja, na és, nem nagy összeg, de egyrészt nyilván emelni fogják ezt is, másrészt nem erről volt szó. Itt maga az elv felháborító. De hát a bertelsmannok már csak ilyenek…

Henney Viktor – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »