Csúcsra járatott zsidó háború a demokratáknál: Sanders Debbie Wasserman Schultz lemondását követeli

Bernie Sanders vermonti szenátor, Hillary Clinton riválisa a demokrata párti előválasztásokon a párt vezetőjének lemondását követelte vasárnap a WikiLeaks által kiszivárogtatott információk alapján. Az újonnan nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint ugyanis a pártvezetés és a pártelit az előválasztási folyamat során egyértelműen Sanders ellen dolgozott, és Hillary Clintont részesítette előnyben, és ahelyett, hogy semleges maradt volna, mindent megtett azért, hogy Clinton esélyeit erősítse.

Magyar Menedék - Tepe

A vermonti szenátor egy nappal a demokraták elnökjelölt-állító konvenciója előtt az ABC televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában követelte Debbie Wasserman Schultznak, a párt országos bizottsága elnökének menesztését.

„Szerintem le kell mondania. Pont” – jelentette ki a vermonti szenátor az ABC televízió „A Hét” című műsorában Debbie Wasserman Schultzról. Mint fogalmazott: „nem sokkolja” őt mindaz, ami a Demokrata Párt WikiLeaks által nyilvánosságra hozott belső levelezéséből kiderült. Persze, „csalódott vagyok, de hát így mennek a dolgok” – tette hozzá.

Hírdetés

Wasserman Schultz – a CNN hírtelevízió jelentése szerint – éppen a kiszivárogtatott dokumentumok és Sanders korábbi követelései miatt nem mond beszédet a demokraták hétfőn kezdődő philadelphiai konvencióján.

A CNN televízió arról kérdezte a szenátort, mit szól ahhoz, hogy a pártvezetés arra is tervet készített, hogy lejárassa őt a hite és vélt ateizmusa miatt. A WikiLeaks ugyanis nyilvánosságra hozott egy belső levelezést is, amelyben Brad Marshall, a párt egyik munkatársa azt javasolta a Kentuckyban és Nyugat-Virginiában tartott előválasztások előtt, hogy kérdezzék a szenátort a hitéről, arról, valóban hisz-e Istenben vagy ateista.

„Mindig kitért az elől, hogy zsidó örökségéről beszéljen, szerintem ateista, és ennek felvetése jó néhány pontnyi előnyt hozhat nekünk, a déli baptisták körében különösen” – fogalmazott belső körlevelében Brad Marshall, aki vasárnap bocsánatot is kért e leveléért.

A vermonti szenátor felháborítónak nevezte a levelet. Ugyanakkor leszögezte: a konvención nem kíván kihívást intézni Hillary Clintonhoz, mert szerinte most fontosabb Donald Trump legyőzése, mint az előválasztásokon történtek megvitatása.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »