Csonka fordulók, visszalépések, mélyrepülések

Csonka fordulók, visszalépések, mélyrepülések

Szeptember harmadik hétvégéjén folytatódtak a bajnoki küzdelmek Közép-Szlovákiában. A III. ligában a fülekiek kikaptak a nógrádi rangadón, a rimaszombatiak és a losonciak viszont győzni tudtak. Gyengén teljesítettek az V. ligás csapataink, s bár mind a négy csapat odahaza játszott, három kikapott. A VI. liga mezőnye viszont már a bajnokság elején megfogyatkozott, a lukanényeiek ugyanis visszaléptek a további küzdelmektől. 

Fájdalmas veszteség érte a rimaszombati labdarúgást, 51 éves korában elhunyt a hazai csapat vezérszurkolója, Zdeno Marek.

Csonka fordulóra került sor a III. ligában, ahol három mérkőzést is későbbre halasztottak. Vasárnap kellemes nyárias időben mintegy 300 néző előtt fogadta a rimaszombati MŠK csapata ((Frühwald–Úradník, Petrán, Ciprus, Oluwaseun Japhet–Juhász (74. Joao Paolo), Luterán, Jackuliak (90. Radauel Kaua), Gembický (90. Kurek), Oláh (46. Lupták)–Aremu (84. Matej))) a 7. fordulóban a tavalyi bronzérmes varranóiakat (Vranov nad Topľou), akik az új idényt az egykori batyi játékos, Roman Lazúr vezetésével meglehetősen felemásan kezdték.

A mérkőzés előtt egyperces néma felállással tisztelegtek a héten 51 éves korában váratlanul elhunyt Zdeno Marek előtt, aki a helyi fanklub alapítója volt, de tagja volt a klub felügyelő-bizottságának, s évekig ő tudósította a regionális lapokat is a klub mérkőzéseiről. A vendégek elsősorban az ellentámadásokra apelláltak, s mivel a hazaiaknak csak egy gólra futotta (a 32. percben az Érsekújvárból érkező nigériai támadó, Aremu talált a varannóiak kapujába), az utolsó percig kiélezett küzdelem volt a pályán.

A hazaiak csapatában ismét a rózsahegyi játékosok domináltak,  a 84. percben első alkalommal lépett pályára a mindössze 19 éves Matej.  Nógrádi rangadó várt a fülekiekre ((Páriš–Telek, Tchania (46. Komar), Illés, Köböl, Kojnok, Adamec (64. Püspöky), Iboš (84. Košík), Urbancsok (72. Fajd), Major, Hornyák)), akik 600 néző előtt a kálnóiakat fogadták. Nos, a mérkőzés végén a vendégek örülhettek, akik már a 26. percben emberelőnyhöz (Telek Kornél kerülta kiállítás sorsára), valamint tizenegyeshez jutottak, amelyet Kováč értékesített is.

Bár a csapatlétszám az 55. percben kiegyenlítődött (amikor a kálnói Uhlár is mehetett zuhanyozni), a hazaiak nem tudtak élni a felkínált lehetőséggel, sőt a 79. percben Bajo megduplázta a vendégek előnyét, így a kálnóiak nagyon fontos három pontot szereztek. A losonciak ((Jenčo–Karkus (46. Pipíska), Fabian, Daško, Suja, Hulec, Kotora, Berky (90. Imre), Beran (88. Jashari), Kovalčin, Šulek (67. Tannhauser))) a tabella végén kullogó felsővízköziekhez (Svidník) látogattak, s egy öngól segítségével győztek is. Igaz, a vendégek fölényére jellemző, hogy még az is belefért, hogy a 84. percben büntetőt hibázzanak. 

A táblázatra nem is érdemes ránézni, azt négy 11 pontos csapat (Kassa, Sztropkó, Rimaszombat, Fülek) vezeti, de amíg közülük a sztropkóiak (Stropkov) mindössze 5, a rimaszombatiak és a kassaiak 6, addig a fülekiek már 7 meccset játszottak.

Mindössze két ponttal tőlük elmaradva, a 9-10. helyen tanyáznak a kálnóiak és a losonciak.

A rimaszombatiak már szeptember 20-án, szerdán pályára lépnek Mezőközön (Medzibrod) a Szlovák Kupa 3. fordulójában. A 8. fordulóban újabb nógrádi rangadóra kerül sor, szeptember 22-én, szombaton 15.30 órától a losonciak a fülekieket fogadják. A rimaszombatiak másnap Szinnára (Snina), míg a kálnóiak Szepesváraljára utaznak.

Gyalázatos napon vannak túl az V. ligás csapataink, akik mindannyian odahaza léptek pályára, de amíg az újonc losonctamásiak magabiztos győzelmet arattak, addig a másik három csapatunk kikapott, ráadásul a tornaljaiak megalázó vereséget szenvedtek a selmecbányaiaktól. A losonctamásiak már az idény előtt jelezték, hogy nem szeretnének alárendelt szerepet játszani a felsőbb osztályban sem, s eddig még vereséget sem szenvedtek.

A 6. fordulóban a zólyomlipcseieket (Slovenská Ľupča) fogadták, s az első félidő közepén Nilaš tizenegyesből szerezte meg a vezetést a hazaiaknak.

Hírdetés

A mérkőzés egyébként végig sportszerű volt, Ratkovský játékvezető nem is nyúlt a lapjaihoz a mérkőzés folyamán. A második félidő elején Uribe növelte a hazaiak előnyét,  s bár Bartoš gólja még sokáig versenyben tartotta a vendégeket, a mérkőzés vége a hazaiaké volt, s Dobročka, valamint Nilaš újabb találatával végül sima, 4:1-es győzelmet arattak. De ezzel be is fejezhettük a forduló sikertörténetét, a tornaljaiak 350 néző előtt szenvedtek megalázó 6:0-ás vereséget a selmecbányaiaktól (a vendégek a 17. percben 2:0, a félidő végén 4:0 arányban vezettek), mégis ennél is fájdalmasabb volt a tótgyarmatiak és a ragyolciak hazai veresége.

Előbbiek a málnapatakiaktól (Málinec) kaptak ki 1:0 arányban, az utóbbiak pedig a nagykürtösiektől 2:1 arányban.

A ragyolciak ráadásul tíz emberrel fejezték be a meccset, kapusuk, Varga Gergely ugyanis a második félidő elején a kiállítás sorsára jutott.  A nagykürtösiek már 2:0 arányban is vezettek, s hiába szépített Rácz tizenegyesből, a megfogyatkozott hazaiak már nem tudtak egyenlíteni. A táblázatot a 16 pontos újonc cserpatakiak (Osrblie) vezetik a 15-15 pontos nagykürtösiek és selmecbányaiak, valamint a 14 pontos losonctamásiak előtt. A négy pontos ragyolciak a 10. helyen szerénykednek, őket követik a három pontos tótgyarmatiak, s az utolsó helyen az eddig egy pontot begyűjtő tornaljaiak találhatók.

A 7. fordulót már szombaton elkezdik a ragyolciak és a tótgyarmatiak, előbbiek Selmecbányára, utóbbiak az éllovas cserpatakiakhoz utaznak. Másnap a losonctamásiak Nagykürtösre utaznak, s papíron a legkönnyebb feladat a tornaljaiakra vár, akik Feketebalogon próbálnak szerencsét.

Gyorsan megfogyatkozott a VI. liga mezőnye, ugyanis a lukanényeiek három forduló után bedobták a törölközőt, s visszaléptek a bajnokságtól.

Az eredményeiket törölték, łgy 13 csapattal folytatódik a bajnokság. Már nem százszázalékos a feledi csapat, amely változatos mérkőzésen Bozitapusztán (Buzitka) hagyott jét pontot. A mérkőzés elején a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a felediek Uličný és Andráši góljaival fordítottak. A hazaiak egyenlíteni tudtak, de három perccel később Zibrin másodszor is vezetéshez juttatta a feledieket. Ennek viszont csak pár másodpercig örülhettek, az ellentámadásból a hazaiak újfent egyenlősítettek, így 3:3-as döntetlennel zárult a mérkőzés.

Az ipolynyékiek Nagyrőce után egy héten belül másodszor is Észak-Gömörbe utaztak, s ismét három pontot raboltak.

Ubrankovič mindkét félidőben betalált, így a vendégek végül begyűjtötték a három pontot.  A csábiak viszont 1:0 arányban kikaptak Jolsván, ahogy az ipolybalogiak sem bírtak hazai pályán a nyustyaiakkal. Klinko Gergely ugyan már a 4. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat, de a vendégek még az első félidőben kiegyenlítettek.  A második félidőben Nedeľa révén ismét a hazaiaknál volt az előny, de a vendégek ismét egalizálták az állást, sőt a 80. percben a bíró a hazaiak játékosát, Radošt második sárga lapja után leküldte a pályáról.

Szerencsére ezt a vendégek már nem tudták kihasználni, így maradt a 2:2.

Újabb váratlan vereséget szenvedtek az új idényben nem remeklő óváriak, akik Alsósztregovára utaztak, ahol mintegy 250 néző várta őket. Kollár a 13. percben a hazaiakat juttatta vezetéshez, amit Marík a félidő végén még ki tudott egyenlíteni. A második félidőben Divald ismét megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik hat perccel később tizenegyeshez jutottak, amit az első gól szerzője, Kollár értékesített, így a lelkes közönség 3:1 arányú hazai győzelemnek örülhetett.

A tavaly még V. ligás, de most a VI. ligában pont nélkül álló ajnácskőiek a losonci járási  bajnokságból felkerült lónyabányaiakat (Lovinobaňa) fogadták,

s a mérkőzésre kilátogató mintegy száz néző joggal bízott abban, hogy megfiatalított csapatuk végre megszerzi első pontjait. Nos, a reményeiket a vendégek csatára, Igor Oláh gyorsan szertefoszlatta, hiszen az első 15 percben kétszer is bevette Szabados kapuját. A második félidő elején a hazaiak 20 éves péterfali játékosa, Trizna Szabolcs ugyan szépíteni tudott, de a meccs vége ismét a vendégeké volt, most Majkút góljai következtek, így a vendégek 4:1 arányú győzelemmel távoztak az ajnácskői vár romjai alól.

A vártnál is nehezebb a fiatal csapat összekovácsolódása”

– mondta el érdeklődésünkre a hazaiak balogfali játékosa, Danyi Roman, aki maga is külföldön dolgozik, s csak akkor játszhat, ha épp szabadságon van. Így pedig nehéz lesz a felzárkózás. A táblázat élén a 13-13 pontos felediek és ipolynyékiek állnak (igaz, a felediektől elvették a lukanényeiek ellen szerzett három pontot), míg a harmadik helyre a bozitapusztaiak jöttek fel 10 ponttal.  Őket négy 9 pontos, köztük az ipolybalogi csapat követi, a csábiak és az óváriak 7-7 ponttal a 9-10. helyen állnak jelenleg. Az ajnácskőiek továbbra is pont nélkül a 13. helyről várják majd a folytatást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »