Csónakázni ment a testvérpár, beléjük száguldott egy kardoshal

Csónakázni ment a testvérpár, beléjük száguldott egy kardoshal

Súlyos sérüléseket szenvedett egy testvérpárt Ausztrália partjainál csónakázás közben, mikor megtámadta őket egy vitorlás kardoshal-féle, ráadásul a vízfelszín felett. Egy kemény padlós gumicsónakon ejtőztek a tengeren, mikor beléjük rohant egy 80-100 kilogrammos marlin.

Ez a tengeri halfaj a kardhalakra hasonlít, de közelebb állnak makrélafélékhez. Jellegzetes hosszú felső állcsontja van, és hátúszója  vitorlaszerűen feszül meg. Nagyon gyors, akár 80 km/órával is hasíthatja a vizet. A leghosszabb példány, amit ember valaha látott és lejegyzett közel hat méteres volt.

Hírdetés

A két testvérnek esélye sem volt elkerülni a balesetet, a marlin 40 km/órával, hosszú állcsontjával nyílegyenesen előre, a vízből kiugorva valósággal belerepült a testvérpárba. Egyiküket a hal mellbe szúrta, őt helikopterrel szállították kórházba, a másik testvért a partiőrség hajóval vitte be. Egyikük sérülései sem voltak életveszélyesek.

Brothers speared by marlin that crashed onto inflatable fishing boat in open ocean https://t.co/PIsq6iOBk0 pic.twitter.com/IrTyiCQEvj — Andy Vermaut (@AndyVermaut) 2019. május 23.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »