Csődöt mondott a muszlimok integrációja Németországban

Interjút adott az M1-nek az egyik hírhedt berlini bevándorlónegyed alpolgármestere. A politikus elismerte, a muszlim fiatalok integrációja csődöt mondott Németországban, a 2015-ös bevándorlási hullám csak tovább rontott a helyzeten. Berlinben hetek óta hatalmas erőket mozgósítanak a rendőrök, hogy fellépjenek az alvilágot uraló arab klánok, bűnbandák ellen, de egyelőre csak részsikereik vannak.

A berlini Neuköllnben, a berliniek által csak arab-országnak nevezett kerületben a fiatalok 85 százaléka migrációs hátterű. A munkanélküli férfiak klánokba verődve járják autóval az utcákat és ellenőrzésük alatt tartanak mindent. Erőszakosan reagálnak, ha kamerás vagy más idegen jelenik meg a területükön. Szinte mindennaposak a drogkereskedelem miatt az összetűzések a rendőrséggel is.

A három évtizede a Közel-Keletről érkezett családoknak nem sikerült integrálódniuk a német társadalomba. Neukölln iskoláiba közel 100 százalékban arab és török gyerekek járnak, németül alig vagy egyáltalán nem beszélnek. Falco Liecke, Neukölln alpolgármestere az M1-nek azt mondta, a többség párhuzamos társadalmakban él, saját törvényekkel, a vitás ügyeket a saját módszereikkel intézik. Neukölln északi részét és Wedding több utcáját már úgynevezett no-go zónaként tartja számon a német rendőrség.

Hírdetés

„Vannak olyan városrészek, utcák és terek, ahová este meggondolja az ember, hogy bemegy-e, de jobb, ha nem teszi”– mondta az alpolgármester. A városvezetés szerint a 2015-ös menekülthullám csak rontott a helyzeten. A német hatóságok hiába próbálkoznak, hogy integrálják a muszlim fiatalokat.

Berlinben sajtóhírek szerint 12 arab nagycsalád, úgynevezett klán él, sok száz taggal. Drogkereskedelemből, bűnözésből élnek, többségük nagyon jól. Luxusautókat tartanak fenn, miközben sokan az államtól szociális ellátást is kapnak. Van olyan család is, amelyben már a 8-9 éves gyerekeknek is komoly bűnlajstroma van.

Szeptember 9-én a város legveszélyesebbnek tartott alvilági bűnözőjét, az egyik arab klán vezetőjét fényes nappal, a nyílt utcán lőtték le. A 36 éves libanoni származású Nidal R. röviddel a merénylet után meghalt a kórházban. Néhány nappal a halála után a portréját a gyilkosság helyszínén egy tűzfalra is felfestették, a városvezetésnek kellett eltávolítani az óriási graffitit.

A bűnöző temetésére több mint kétezren mentek el. A rendőrség bosszútól és leszámolástól tartott, ezért óriási erőket mozgósítottak egész Berlinben. A német rendőrség folyamatos razziákkal igyekszik a legveszélyesebb klántagokat hatástalanítani. Legutóbb november elején volt összehangolt razzia, amiben több tucat bűnözőt vettek őrizetbe.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »