Csődbe döntheti a hulladékszállítókat az új kukaholding

Csődbe döntheti a hulladékszállítókat az új kukaholding

Nemcsak a szeméthegy nőtt az új állami kukaholdinggal, hanem a bizonytalanság is. Áprilistól az állami cég csak a díjat szedi be a lakosságtól, a hulladék begyűjtése és feldolgozása továbbra is a közszolgáltatók dolga.

Nemcsak a szeméthegy nőtt az új állami kukaholdinggal, hanem a bizonytalanság is. Áprilistól az állami cég csak a díjat szedi be a lakosságtól, a hulladék begyűjtése és feldolgozása továbbra is a közszolgáltatók dolga. A bevétel nagyobb része viszont a holdingnál marad, ami súlyos gondokat okozhat a már veszteséggel működő társaságoknak. A Látótér stábjának nyilatkozó egyik szolgáltató azt mondja: már májusban fizetésképtelenné válhatnak a rezsicsökkentés és az utóbbi évek adóterheinek növekedése miatt.

Hírdetés

„Számításaim szerint fennáll a veszélye, hogy egy hónap után már fizetésképtelenné válik a Zöld Híd Régió Kft., és ezt követően nem biztosított a fenntarthatóság. Természetesen nekünk elhivatottságunk, hogy fenntartsuk ezt a jól működő rendszert, és tárgyalásokat fogunk kezdeményezni a koordináló szervezettel” – fogalmazott Farkas Balázs ügyvezető-igazgató.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »