Csodatini a Hungaroringen

Csodatini a Hungaroringen

Vélhetően ismét több tízezer szurkoló lepi el hétvégén a Hungaroringet, ahol a kamion-Európa-bajnokság futamán győzelmi esélyekkel induló, Európa-bajnoki címvédő Kiss Norbert mellett a magyar autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott, 14 éves Keszthelyi Vivienért is izgulhatnak a kilátogatók. Az OXXO Motorsport ifjú autóversenyzője 1,6-os Suzuki Swifttel rója majd a köröket.

– Élete futama előtt áll, hiszen mint a sokak által a legnagyobb magyar reménységnek tartott versenyzőnek most rengeteg szurkoló előtt kell majd bizonyítania. Tizennégy évesen egy kicsit sem izgul?
– Lehet, hogy furcsán hangzik, de nem, sőt nem is érzem tehernek, hogy várhatóan több tízezer ember előtt versenyezhetek. Én mindig a maximumra törekszem, és most is úgy állok rajthoz, hogy a célom a dobogó, annak is a legfelső foka. Ehhez persze a technikának is hibátlanul kell működnie egész hétvégén.

– Önbizalma már van…
– Imádom a kihívásokat, és az élet minden területén – tanulás, sport, magánélet – elég akaratos menyecske vagyok, akit minden szinten kizárólag a győzelem, az első hely érdekel.

– Egyáltalán miként lett autóversenyző egy kislányból?
– Ez érdekes dolog, hiszen a családomban senki sem versenyzett korábban. Annak idején, négyéves koromban a babák helyett egy elektromos dzsipet kaptam, aminek annyira megörültem, hogy reggeltől napestig azzal száguldoztam a kertben. Aztán tizenkét évesen Kiss Norbi hívására kimentünk a Red Bull Ringre, ahol azonnal beleszerettem a Suzukik versenyébe. Onnantól nem volt megállás.

Hírdetés

– Felnőtt férfi ellenfelei miként fogadták be maguk közé ezt az akaratos menyecskét?
– Maradjunk annyiban, hogy ma már nem mondják azt, hogy nincs helyem a mezőnyben. Az elején tán megmosolyogtak, megpróbáltak kitenni a pályáról, ám bizonyítottam a rátermettségemet. Most már állandósítottam a helyem a szűk élmezőnyben, sőt idén már a bajnoki címért is harcban állok. Ha mindez összejönne, akkor én lennék a valaha volt legifjabb felnőtt magyar bajnok.

– Ehhez most segítségére lehet, hogy jól ismeri a Hungaroringet.
– Ez tény, de ugyanez elmondható a mezőny nagy részéről is, így biztosan nem a pályaismeret fog majd dönteni.

– Az idei esztendőre tehát a bajnoki cím a cél, de hova szeretne eljutni a pályafutása során?
– Számomra egyértelműen a túraautózás jelenti a jövőt. Már most előszerződéssel rendelkezem a német túraautó-bajnokság, a DTM egyik betétsorozatához, az Audi TT-kupához. Bízom abban, hogy mire betöltöm a tizenhatodik életévemet, 2017-ben már bemutatkozhatok versenyeken is az utóbbi bajnokságban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »