CSODÁT FOGTOK OLVASNI!

CSODÁT FOGTOK OLVASNI!

Reggel feltettem a blogra a 888 cikkét, miszerint az ügyészség vádat emelt egy indexes „újságíró” ellen, aki megsértette egy svédországi magyar nő személyiségi jogait és érzékeny adatokkal is visszaélt.

Ennek kapcsán írta a 444 (s benne ez a Herczeg Márk nevű szénvegyület) a következőket:

„Az Index újságírója a fideszes médiából tudta meg, hogy vádat emelt ellene az ügyészség

Herczeg Márk

 

Dezső András, az Index újságírója a Facebook-oldalán közölte:

„Ma reggel az egyik kormányzati propagandalapból tudtam meg, hogy az ügyészség vádat emelt ellenem.

Azt tudtam, hogy indult egy büntetőeljárás még a nyáron, amiért megírtam, hogy Svédországban többször elítéltek egy magyar nőt, aki később a választási kampányban azt állította, a romló közbiztonság miatt jött haza.

Ezután indult eljárás ellenem, különlegesen személyes adattal való visszaélés miatt. Ami röhej, hogy a BRFK Csúcstechnológiai Bűnözés elleni osztály (vagy alosztály) nyomozott, ott is hallgattak ki.

Panasszal éltem, azt az ügyészség visszautasította. Most pedig ezek szerint vádat emeltek, bár erről még nem kaptam hivatalos értesítést.

Frissítés: most olvastam végig a propagandalap cikkét, ez áll benne: »A kerületi ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozzon büntető végzést.«”

Arról az ügyről van szó, amit nemrég a fideszes médiabirodalom 100 hazugságát bemutató cikkünkben is felidéztünk: idén a köztévében Natalie Contessa af Sandberg néven futtatott, magyar származású svéd nő azt állította, annyira fél a menekültektől, hogy inkább Magyarországra költözik, de kiderült, hogy már évekkel korábban lakást bérelt Budapesten, vagyis már a sztori felütése is hazugság volt, ráadásul 8-9 évesen, Nagy A. néven érkezett oda az anyjával, menekültként.

Az Index járt utána, és bizonyította dokumentumokkal, hogy a nőnek korábban is kihívást jelentett az igazmondás: hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban.

A nő ezután az Aftonbladetnek azt nyilatkozta: ő csak piti szabálysértéseket követett el, az interjúban tett állításait pedig fenntartja, de az interjút kiváltó médiavisszhang miatt már Magyarországon sem érzi magát biztonságban.”

 

Hírdetés

És akkor most ragadjunk ki önkényesen néhány apró részletet:

1.: „(…) de kiderült, hogy már évekkel korábban lakást bérelt Budapesten, vagyis már a sztori felütése is hazugság volt (…).”

 

Na, aranybogár, akkor legyél már olyan szíves elmagyarázni, milyen összefüggés van a „már évekkel korábban lakást bérelt Budapesten” és a sztori igazságtartalma között? Ha valaki Svédországban él, közben idehaza lakást bérel, az nem érezheti úgy az évek múlásával, hogy elviselhetetlen lett a közbiztonság Svédországban? Csak a legszűkebb ismerőseim és barátaim között van nyolc ember, akik külföldön élnek, és idehaza évek óta lakást (házat) bérelnek, sőt, vásároltak. A legtöbbje németországi magyar, de van közöttük amerikai állampolgár is – természetesen mindannyian magyar állampolgárok is. Két németországi barátom hamarosan visszaköltözik Magyarországra, mert tele van a tökük a németországi viszonyokkal, a migránsokkal és a közbiztonsággal. Akkor most ők ezek szerint nem mondhatják azt, hogy a romló közállapotok miatt úgy döntöttek, inkább haza költöznek, mert már évek óta van lakásuk idehaza? Te ezt komolyan gondolod, Herczeg Márk, vagy csak egy geci vagy? Ezt természetesen nem állítom, hiszen nem tudhatom, csak kérdezem, mint Demeter Mártika a miniszterelnök lányát, tudod… A kérdés pedig azért tolult fel bennem, mert ennyire hülye még te sem lehetsz, hiába dolgozol ott, ahol.

 

2.: „ (…) a nőnek korábban is kihívást jelentett az igazmondás: hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban.”

 

Na, te kis független, akkor ezennel újra ideidézem a 888 írásából a vonatkozó részt:

„Az újságíró a cikk első felében bűnözőként akarja beállítani Sandeberget. Ehhez törvényt sértve felhasználja az általa megszerzett dokumentumokat és leírja a vádakat. A leírt szöveg alapján nagyjából egy eldurvuló, főként a verbális kakaskodás szintjén maradó ügyről van szó. Az ügy súlyának megítéléséhez tudni kell, hogy Svédországban vannak bizonyos szavak, amelyeknek a használata szabálysértésnek minősül. Egy példa a sok közül: ha valaki pszichopatának nevez valakit, akkor a sértett ezért fel is jelentheti, ezután az elkövetőnek kártérítést kell fizetnie – ha a bíróság úgy dönt.

Márpedig az újságíró által a cikkben felsorolt adatokból arra lehet következtetni, hogy Sandeberg nem valami nagypályás bűnöző, csupán volt egy eldurvult vitája a szomszédjával.

Érdekes, hogy szerepel a szövegben, hogy hány rendbeli volt az elkövetés. Nyilván minél nagyobb a szám, annál súlyosabb bűnöző lehet az illető, ugye? Nos, nem igazán. Ha valaki mondjuk tízrendbeli rágalmazást követ el Svédországban, akkor az azt jelenti, hogy például tíz olyan SMS-t küldött a sértettnek, amelyben le van írva például egy tiltott szó.”

 

Feltételezem, ez még neked is érthető, Herczeg Márk. De akkor miért ismételgeted a nyilvánvaló hazugságot? Lehet, hogy te egy geci vagy? Ezt persze semmiképpen sem állítom, csak kérdezem, mint Demeter Mártus, hogy akkor utazott-e X.Y. egy bizonyos katonai gépen vagy nem utazott, tudod, kérdezni csak szabad, attól demokrácia a demokrácia…

 

3.: „(…) ráadásul 8-9 évesen, Nagy A. néven érkezett oda az anyjával, menekültként.” (mármint Svédországba, ugye…)

 

Ez a kedvencem. Komolyan. Ez a ráadásul. Sőt, együtt az előző tagmondattal:

(…) „de kiderült, hogy már évekkel korábban lakást bérelt Budapesten, vagyis már a sztori felütése is hazugság volt, ráadásul 8-9 évesen, Nagy A. néven érkezett oda az anyjával, menekültként.”

 

Szóval nem elég, hogy lakást bérelt Budapesten, de még (RÁADÁSUL, RÁADÁSUL, RÁADÁSUL!!!) 8-9 évesen volt pofája Svédországba érkezni az anyjával! Ez aztán tényleg skandallum bassza meg! Ugyanis -és erre biztos nem gondolt a sok kormánypárti disznó- ha 8-9 évesen nem érkezik az anyjával Svédországba, akkor most hogy is tudna elköltözni onnan a romló közbiztonság miatt, nem igaz? Micsoda nem várt fordulat! Micsoda leleplezés!

Ezek után tényleg egyetlen kérdésünk maradt:

Neked, Herczeg Márk, nem kellene anyáddal együtt megérkezned végre a halál csűrdöngölős nagy faszára? És nem vinnétek magatokkal az összes hozzád hasonlót is? Hm? Engem az se nagyon érdekel, ha menekültként teszitek mindezt. Na puszi!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »