Csodálatos megvilágosodásban volt része az egyik halálra ítélt brit zsoldosnak az oroszok börtönében

Csodálatos megvilágosodásban volt része az egyik halálra ítélt brit zsoldosnak az oroszok börtönében

Közel 15 perces videót töltött fel a donyeci börtönből Aiden Aslin, az egyik brit önkéntes, aki Mariupolban esett orosz hadifogságba. Aslint nemrég a „Donyecki Népköztársaság” ítélőtáblája halálbüntetéssel sújtotta, de még nem járt le a fellebbezési idő.

A „Cossackgundi” néven közismert Aiden Aslin egyike annak a három külföldi önkéntesnek, akit az orosz haderő Mariupolban ejtett foglyul, és egyben ő a legismertebb és legaktívabb is a közösségi médiában. Miután foglyul ejtették az oroszok, a „Donyecki Népköztársaság” terrorizmus vádjával halálra ítélte.

A brit állampolgár mondhatni teljesen „megtért” a halálbüntetés árnyékában: hosszasan beszél arról, hogy az ukránok civileket lőnek nehéztüzérséggel a Donbaszban, illetve, hogy Mariupolban az azovosok élő pajzsnak használták a lakóházakat és ezek lakosait. Többször is kitér arra, hogy élete legnagyobb hibája volt, hogy beállt az ukrán tengerészgyalogságba, és hogy azt hitte, hogy a jó oldalon harcol, de „naiv és buta volt.”

Hírdetés

Azt mondja: azt gondolná az ember, hogy csak azért állt az oroszok oldalára, mert a börtönben halálra ítélték, de valójában „teljes szívből” igazat ad nekik. Hozzáteszi: ő nem akart senkinek ártani, csak tudatlanságból került "a rossz oldalra."

Bár többször is bocsánatot kér a „Donyecki Népköztársaság” népétől, azt hangsúlyozza, hogy nem követett el ellenük semmit, amiért halálbüntetést érdemelne, és azt kéri, hogy hadd segítsen nekik, akár rabként is, az ukrán tüzérség által lebombázott területek újjáépítésben. Hozzátette: fontolgatja, hogy Kirill pátriárkától kér kegyelmet a keresztényi szellem jegyében.

Érdekes, hogy Aslin nem presszionálja a briteket afelé, hogy szabadítsák ki, vagy hogy ismerjék el a szakadár területeket, inkább az oroszoktól kér megbocsátást. Aslin brit állampolgár.

Aiden Aslin négy évet töltött az ukrán tengerészgyalogság hivatásos állományában, korábban Szíriában és Irakban harcolt a kurd YPG oldalán. Bár hivatásos katonaként bőven az idén indult orosz invázió előtt csatlakozott az ukrán fegyveres erők állományába, az oroszok zsoldosnak tartják, akire szerintük nem vonatkoznak a genfi egyezmények.

Nagy-Britannia Moszkván keresztül próbálja elérni Aslin szabadon engedését, de a Kreml inkább a „Donyecki Népköztársaság” vezetése felé tereli őket, annak érdekében, hogy vegyék fel velük a diplomáciai kapcsolatot, de facto elismerve ezzel a szakadár terület függetlenségét, írja a Portfolió.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »