Csodájára járnak a balatonfűzfői tojásfának

Csodájára járnak a balatonfűzfői tojásfának

A díszek többsége nem egyszerű tojás, hanem névvel és dátummal, sőt, sokszor címmel is ellátott. Ráadásul sokan évről évre vissza is térnek, hogy lássák, hová került a saját készítésű tojás.

Egyre több tojás díszíti a balatonfűzfői tojásfát. Évről évre híresebb a posta mellett álló nyírfa, egyre többen helyeznek el rajta ilyenkor saját alkotást.

„Igazából ez egy nagyon jó közösségi kezdeményezés, egy kicsit megmozgatja a helyi lakosságot, illetve az ideérkező turistákat, és ennek én is részese szerettem volna lenni, úgyhogy egy saját festésű tojással készültem, amit már fel is raktam a fára” – fogalmazott egy hölgy a Hír TV-nek.

Hírdetés

Öt éve egy németországi ötlet alapján díszítették fel először tojásokkal a fát. Azóta országszerte lehet találkozni hasonló kezdeményezésekkel, de a helyi turisztikai egyesület tagjai szerint a balatonfűzfői más miatt is egyedi.

„Aki idejön, az attól teszi még különlegessé ezt a helyet, hogy felírja a tojására a nevét, hogy honnan jött, az évet, úgyhogy az elmúlt öt évben rengeteg ilyen megnevezett tojásunk került fel a fára. Majdnem olyan, mint egy lakatfa. Ebben az évben attól lett egy kicsit még különlegesebb mint az előző években, hogy most egy ilyen geocachinges túrát is szerveztünk” – emelte ki Szanyi Szilvia, a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület elnöke.

Az egyesület megőrzi a korábbi évek díszeit is, és újra kirakják azokat, így idén már közel 3000 tojás díszíti a fát.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »