Csipás, hályogos európai szemek

Csipás, hályogos európai szemek

Mi Európa? Mi az a keresztényi értékrend? Az, amit a fehér ember annak ítél és állandóan saját formájára alakít. Akár az idealizált, szőke, kék szemű Jézus képek a szentélyek falain. Operett. Übermensch.

Mi az Iszlám? Mi az értékrendje? Kaotikus, barbár keleti tömeg, akik nemhogy mások, de saját szabályaikat sem tartják be. Allahu Akbar! Dzsihád! Übermensch.

Ez a kép alakult ki egymásról. És ki alakította ezt így ki? Ki manipulálta ezt és tette mindkét értékrendet egymás számára elfogadhatatlanná? A konfliktus óriási üzlet, különösen, ha az világméretű. Most az. A válasz:

Imran Szura, 71. aya
يا اهل الكتاب لم تلبسون الحق بالباطل وتكتمون الحق و انتم تعلمون
„Ó Írás Népe! Miért öltöztetitek az igazat hamis színbe és hallgatjátok el az igazat, amit tudtok?”

Hírdetés

Ezért nem szeretnek minket azok, akik az Írást félremagyarázzák. Ezért üldözik tudósainkat, végezték ki Moszul síita és szunnita teológusait. Ma félremagyarázók kellenek, akik kiszolgálják azokat, akik hamis színbe öltöztetik az igazat. Azokat, akik mindennek ellenségei, ami emberek közt kohéziót képez, legyen az nemzeti, vallási, kulturális. Mi a jövő?

Al-Anfal szura, 8. aya
ليحق الحق ويبطل الباطل ولو كره المجرمون
„Győzzön az igazság és vesszen a hamis még akkor is, ha iszonyodnak is ettől a bűnösök”

Vége a dalnak. Nincs többé ilyen, meg olyan érték. Van igaz és van hamis, bárhonnan is közelítsünk. Felszínre tört, kik azok Európában, akik feláldozzák Európa népeit, kultúráját, és felszínre tört, kik álltak be minden oldalon a destrukcióba. Egyben megjelenik a konstruktív erő is, akik minden térfélen egymásra kell, hogy találjanak e harc megvívásában. Az igazat hamis színbe öltöztetők mindent elkövetnek, hogy ez az egymásra találás ne következzen be. Téves információkat juttatnak el ide is, oda is. Ne most játsszátok el a kenetteljes, emberséges befogadót azokkal, akik kakukktojásokat tojnak a fészkekbe! Ha minden százból csak egy terrorista, akkor tízezrenként száz terrorista már itt van! Ezek alapján egymillió migránsból hány terrorista lehet itt? Hogy van az, hogy eddig minket mogyoróztatok meg minden határnál, értékeltétek telefonbeszélgetéseinket, mailjeinket és most ezeket a vadbarmokat ellenőrzés nélkül beengeditek? Most nem a 99 ártatlanról beszélek a százból, hanem csak azokról az iciri-piciri egyekről! Nektek nem mindegy, hogy egy ember robbantja fel a Notre Dame-ot, vagy száz? Itt nem a számok játszanak. Ha ez így folytatódik, akkor mi, akik szintén Európa és saját nemzeti értékeinkért aggódunk, Moszul tudósai sorsára juthatunk.

Örülök, hogy az operett Európa szeméből lassan kimosódik a csipa és végre tisztázódik, kik képviselnek egy értéket, nevezzék azt akárhogy.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »