Csíkszereda elleni találkozókkal készülnek a négyes döntőre (Jégkorong)

Csíkszereda elleni találkozókkal készülnek a négyes döntőre (Jégkorong)

Nehéz, de izgalmas időszak elé néznek a Háromszéki Ágyúsok: januárban három bajnoki találkozót játszanak a kiváló játékerőt képviselő Csíkszeredai Sportklub ellen, majd a hónap végén következik a Román Kupa négyes döntője. A háromszéki csapat vasárnap 18.30-tól játssza az új év első mérkőzését, a Deme László Műjégpályán fogadja az Erste Ligában szereplő, Vacláv Novák irányította együttest.

Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok elnöke kiemelte, tavaly szeptemberben a gyergyószentmiklósi alakulattal játszottak sorozatban négy mérkőzést, amelyeknek köszönhetően a Galaci CSM elleni meccsüket magasabb fordulatszámon vívhatták, ráadásul jól is jöttek ki az összecsapásból. A klubvezető azt gondolja, a Csíkszeredai Sportklub elleni három találkozóval remekül felkészülhetnek a január 27-én és 28-án zajló négyes döntőre.

Bács Lóránt kapusedző a vasárnapi találkozóval kapcsolatban úgy fogalmazott, az idényben először találkoznak a csíkszeredai csapattal, amely remek formában van, a legutóbbi négy Erste Liga-mérkőzését megnyerte. Taktikai­lag jól felkészült együttes, ahol a játékosok egyénileg is sok tapasztalattal rendelkeznek. A szakember szeretné, ha meglepetést okoznának, azonban ehhez elengedhetetlen a kiváló teljesítmény minden jégkorongozó részéről.

A kupasorozat elődöntőjében a Gyergyói Hoki Klub lesz a háromszéki együttes ellenfele. A háromszéki klub elnöke ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, a maguk javára fordíthatják, hogy Szilassy Zoltán legénysége győzelmi kényszerben játszik hazai közönség előtt, ugyanis a piros-fehér mezesek számára a kupagyőzelem az idény egyik célja, emellett a bajnoki aranyérem megszerzésére és az Erste Liga-címvédésre törekszenek.

Hírdetés

Miklós Ervin elmondta, képesek együttesüket a lehető legjobban felkészíteni január 27-ig, igyekeznek az erős játékerőt képviselő riválisuk legkisebb megingását is kihasználni, ha pedig sikerülne megszorítani őket, lehetne esélyük a döntőbe jutásra. Úgy hangolódnak a négyes döntőre, hogy minél jobban szerepeljenek és minél előrébb jussanak, mindent az elődöntőre építenek fel, nem tartalékolnak a folytatásra, ha pedig adódik a lehetőség, élni szeretnének vele.

A klubelnök szerint az idényből hátralévő három hónapban lesznek számunkra a legfontosabb mérkőzések. A bajnokságban februárban és márciusban rangadókat vívnak, papírforma szerint a negyedik helyért küzdenek. Az edzőknek arra kell figyelniük, hogy a játékosok tavaszra ne égjenek ki, ahogy ez az előző két szezonban is történt.

„Azt tapasztaltuk, hogy a fontos tavaszi mérkőzésekre nem voltunk formában, emiatt egyik idényben sem tudtunk a legjobb négybe jutni, egyszer az ötödik, aztán a hatodik helyen végeztünk. A tavaly nyáron kérésünk és elvárásunk volt az edzők irányába, hogy az energiaszint kitartson áprilisig, ezért ciklusokra osztották ezt a hátralévő több mint három hónapot” – mondta a klubelnök.

Miklós Ervin kiemelte, két év után fordulóponthoz érkeztek, ugyanis megérett annyira a klub és a környezete, hogy a rendelkezésükre álló forrásokat úgy költsék el a jelenben, hogy biztos beruházás legyen a jövőre nézve. Ennek része, hogy ebben az idényben nagyobb bizalmat fektettek a székelyföldi játékosokba és szakemberekbe.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »