Csercseszov: Készen állunk

Csercseszov: Készen állunk

A magyar futball kilép a nemzetközi mezőnybe: a bajnok Ferencváros szerdán a kazah bajnokkal méri össze erejét Kostanyban. Minthogy a magyar közönség a Bajnokok Ligája csoportkörébe várja a Fradit, a Csercseszov-legénységnek e selejtező mérkőzésen továbbjutást ígérő eredményt kell elérnie.

Az oszét mester a kazah stadion sajtótermében – fradi.hu

Az FTC futballcsapata július 6-án, szerdán, magyar idő szerint 16.00-tól a kazah bajnok FC Tobol vendégeként kezdi meg idei nemzetközi kupaszereplését az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában. A mérkőzés felvezetéseként kedden a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov és egy hátvéd, Adnan Kovacevic részvételével tartottak sajtótájékoztatót a kostanayi Központi Stadionban.

– Szerintem megfelelően sikerült felkészülnünk az ellenfélből. Elemeztük a Tobol játékát, tudjuk, hogy mit kell tennünk a pályán – kezdte a bosnyák hátvéd, aki át is adta a szót a Ferencváros trénerének.

Hírdetés

– Kedden érkeztünk meg Kazahsztánba. Hosszú volt az út, de minden a tervek szerint történt – jelentette ki Csercseszov. – Nagyon kényelmes volt a repülőút, ami nem volt rövid, ám ettől függetlenül megfelelően fel vannak készítve a játékosok. Nehéz lenne előre megmondani, hogy mi fog történni szerdán, de mi mindenre készen állunk. Ami a felkészülésünket illeti, hasonló helyzetben voltunk, mint a legtöbb csapat: teljes kerettel csupán három edzőmeccset játszottunk, sokáig több válogatott futballistát is nélkülöznünk kellett. Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy maximálisan kihoztuk ebből az időszakból, ami benne volt.

Oszét tréner és bosnyák hátvéd képviselte a magyar bajnokot a kazah stadion sajtóközpontjában – fradi.hu

A kazah újságírók a Fradi erősségeiről, az új játékosok esetleges szerepeltetéséről és a helyi időjárási viszonyokról is kérdezték Sztanyiszlav Csercseszovot.

– Az új játékosok elvégezték a megfelelő munkát a csapattal, szerda estig van időnk arra, hogy eldöntsük, valamelyikük debütálhat-e. Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen egyetlen együttes sem lesz véletlenül bajnok. Talán némi előnyt jelenthet a Tobol számára, hogy a kazah bajnokság jelenleg is zajlik, ennek ellenére mi is felkészülten várjuk az idény kezdetét – folytatta az edző. – A sajtótájákoztató előtt még nem volt lehetőségem jobban szemügyre venni a gyepszőnyeget, úgy tudom, hosszú ideje nem rendeztek mérkőzést rajta. Kostanayban a megérkezésünk óta sokkal hűvösebb van, mint Budapesten, az otthoni 35 fokos hőség után a szerdai időjárás olyan lesz, mintha tél lenne.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »