Csendõrség: 70 személyt szállítottak kórházba, 11 közülük csendõr

Csendõrség: 70 személyt szállítottak kórházba, 11 közülük csendõr

Több, mint 450 személy, köztük 35 csendőr sérült meg és igényelt orvosi segítséget a péntek esti, erőszakba torkolló bukaresti kormánypalota előtt tartott tüntetésen – mondta el a csendőrség szombat délelőtti sajtótájékoztatóján Marius Militaru, az intézmény szóvivője.

Az igencsak feszült hangulatú sajtótájékoztatón, amelyen a média képviselői többször is azzal kapcsolatos kérdést tettek fel, hogy a csendőrséget felkészületlenül érték a tegnap esti események, Militaru azt is elmondta, hogy a tegnap esti sérültek közül 70 személyt szállítottak kórházba, 11-en közülük csendőrök.

„Köztük van az a kolléganőnk is, akit tegnap brutális módon ütlegeltek, és akinél fennáll a nyaki gerinctörés gyanúja” – mondta Militaru.

Hírdetés

A csendőrség képviselői a sajtótájékoztatón azt mondták, hogy a békésen tüntetők között elszórtan nagyon agresszív csoportok jelentek meg már a délután folyamán, akiknek a kiemelését nagyon kockázatosnak ítélték meg, mivel a tüntetők nem egymás mellett szorosan állva, hanem inkább csoportokban álltak.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az agresszíven megnyilvánuló tüntetők mellett amiatt is a tér kiürítése mellett döntöttek, mert egy közeli gyorsétkezde alkalmazottai telefonon jelentették, hogy az étterem kirakatját kezdték dobálni az agresszív tüntetők.

A sajtótájékoztató végén egy erre vonatkozó kérdésre Marius Militaru elmondta, hogy a tegnapi események miatt nem gondolja úgy, hogy bárkinek is le kellene mondania.

A péntek esti tüntetés másnapjáról élő hírfolyamunkban itt számolunk be. (agerpres, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »