Csellengő honfoglalók

Csellengő honfoglalók

Pár nappal ezelőtt portálunkon olvashatták, hogy negyvenhét kísérő nélküli kiskorút szállítottak görög menekülttáborokból Németországba. A sáskák gyerekek afgán, szíriai és eritreai állampolgárok, akik a görög szigetvilágban felállított táborokban tartózkodtak ez idáig. Ezek a táborok emberjogi aktivisták szerint "nem megfelelőek gyermekek elszállásolására" (értsd: nincs bennük lapostévé meg Xbox), ezért európai elhelyezésüket sokszor még jobban propagálják, mint a felnőttekét. A negyvenhét ifjú honfoglalót továbbiak követhetik, hiszen a német kormány 350 egyén befogadását ígérte meg márciusban. Noha Görögországban az ENSZ adatai szerint mintegy 5200 kísérő nélküli gyerek tartózkodik, a helyzet Németországban sem jobb a lelkes befogadás ellenére sem. Vajon mi lesz a sorsuk a befogadott gyerekeknek?

Erre választ talán a Sputniknews lapszemléje adhat, amely paradox módon pontosan pár nappal a "görögországi akció" után jelent meg a szemlézett Berliner Morgenpost (egy németországi napilap) cikkével együtt, talán nem is annyira véletlenül. A szövetségi kormány szerint jelenleg 1800 csellengőt, vagyis kísérő nélküli kiskorút tartanak számon az eltűntek között. Ezekből 1074 fiatal, 711 pedig gyermek. Ennek fényében akár most rögtön fel is tehetjük a kérdést, hogy ugyan miért fogadnak be még több éhes szájat, ha azokkal a sáskákkal sem bírnak, akik már ott vannak.

Hogy, hogy nem, de a kiskorúak többsége Afganisztánból, Szomáliából, Szíriából, Marokkóból vagy Guineából származik. További aggodalomra ad okot, hogy az eltűnt fiatalok száma lényegesen csökkenő tendenciát mutat. Vajon miért? A válasz egyszerű: amint a fiatalok koruk alapján már nem számítanak fiatalkorúnak, akkor értelemszerűen a listából is "kiesnek", annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem találták meg őket a hatóságok. A szövetségi kormány beszámolója persze gyorsan hozzáteszi, hogy a szám azért is csökken, mert egyre kevesebb "menedékkérő" érkezik Németországba, amelyet remélem, hogy egyetlen kedves olvasónk sem hisz el a saját hazájukat romba döntő politikusoknak.

Hírdetés

Egyébként a Szövetségi Belügyminisztérium azt is közölte, hogy 2016 és 2019 között mintegy 21 000 hasonló ügyet rendeztek el, oldottak meg. Nyilván az eltűnésekkel ellentétben ezek jobban dokumentáltak, így talán jobban megsaccolhatjuk, körülbelül hány ifjú honfoglaló lepte el a szebb napokat látott országot. A csellengők száma pedig jóval több is lehet, mint a közölt adatok (ezt már én mondom, nem a cikk).

Ilyen körülmények között kíván Németország még több kiskorút a görög szigetvilág táboraiból az országba szállítani. Ha másban nem is különleges a mostani demokrata vezetés, önpusztításban és hülyeségben biztos az. Tudunk hozni még egy hasonló példát a történelemből, amely a mostani, saját pusztulását elősegítő Európára hasonlít? Én nem.

Ábrahám Barnabás – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »