Cselekedni kell, és gyorsan kell cselekedni!

Cselekedni kell, és gyorsan kell cselekedni!

Ott kell kezelni a konfliktusokat, ahol kialakultak, mert illúzió azt gondolni, hogy az Európába érkező migránsokat visszaküldhetjük. – jelentette ki a miniszterelnök a nagyköveti értekezleten.
Igaza van!
Az EU-nak is be kell látnia, hogy a menekülthullám addig nem áll le, amíg a helyzet nem stabilizálódik az érintett közel-keleti és ázsiai országokban. Cselekedni kell, és gyorsan kell cselekedni!

„Ott kell kezelni a konfliktusokat, ahol kialakultak, mert illúzió azt gondolni, hogy az Európába érkező migránsokat visszaküldhetjük – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a misszióvezetői értekezleten.  A kormányfő hangsúlyozta: “aki egyszer bejött”, annak a visszaküldése nagyobb politikai kockázatot, több emberi szenvedést jelent, mint a konfliktusok helyi kezelése. “Mindenki jobban járna”, ha pénzzel támogatnák azokat az országokat, ahol először fel lehet tartóztatni a bevándorlókat, és ha nem jönnének ide, az kisebb költséggel is járna – értékelt.”, írja Kormány portál.

Hírdetés

A menekültügyet ott kell megoldani, ahol keletkezett. Az EU, a NATO, az USA rombolta a korábban szilárd közel-keleti és ázsiai országokat. Le kell állítani minden beavatkozást a belügyeikbe, be kell szüntetni a háborút, és anyagilag támogatni kell az érintett országok talpra állását. Cselekedni kell, és gyorsan kell cselekedni!

Thürmer Gyula

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »