Csehek George Floydja: elpatkolt a megfékezése után egy drogos cigánybűnöző

Csehek George Floydja: elpatkolt a megfékezése után egy drogos cigánybűnöző

A Romea.cz nevű cigány hírportál hétfőn írt arról, hogy Csehországban George Floyd halálához hasonlítják egy cigány férfi halálát. Az Új Szó most közzétette a közösségi médiában terjedő videót, amelyen látni, hogy Teplice városában három rendőr elfog egy cigányt. Egyikük a lábán, a másik néhány percig a nyakán térdel, a harmadik megbilincseli.

A rendőrség szóvivője azt mondta, a férfi később a mentőben életét vesztette, de halálát nem a rendőrök okozták. A cigány a szívbetegsége és a szervezetében talált kábítószer miatt halt meg. Érdemes hanggal nézni a videókat:

A rendőrség közölte, a járőröket két drogos verekedéséhez riasztották, de mire kiértek, egyikük elmenekült. A rendőrök a Twitteren maguk is közzétettek egy videót, amelyen az látható, hogy a tomboló cigány a járőrök érkezése előtt a közeli autóknak is nekiesett.

Hírdetés

Zde můµete vidět, co předcházelo zákroku policie, která přijela na oznámení občanů. pic.twitter.com/lU7wcTVftx

— Policie ČR (@PolicieCZ) June 21, 2021

A cseh rendőrség a Twitteren azt írta, szó sincs „cseh George Floydról”, törvényesen intézkedtek egy többszörös bűnismétlő ellen, aki a drog hatása alatt autókat rongált, fittyet hányt a rendőrök felszólításaira. Halálának nincs köze ahhoz, hogy a nyakára térdeltek, amit a boncolás is megerősített.

(24 nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek